Procesul lui Trump pentru depozitarea necorespunzătoare a documentelor clasificate a fost amânat

0
Publicat:

Data instanței va fi reprogramată printr-o rezoluție separată

Donald Trump. Foto: EPA-EFE
Donald Trump. Foto: EPA-EFE

Judecătoarea federală Eileen Cannon a amânat termenul de judecată în cazul manipulării greșite de către fostul președinte american Donald Trump a documentelor clasificate.

Prin urmare, instanța anulează data curentă de 20 mai 2024 (și calendarul asociat), aceasta [data] va fi reprogramată printr-un ordin separat”, se arată într-un document semnat de Cannon, publicat în baza de date electronică a instanței federale. pentru Districtul de Sud al Floridei.

Documentul explică că, din cauza numeroaselor chestiuni preliminare nerezolvate acum, „stabilirea finală a termenului de judecată <...> este neînțeleaptă și contrară obligației instanței de a examina pe deplin și în mod corect moțiunile preliminare care așteaptă examinarea, < ...> să efectueze pregătirile suplimentare necesare înaintea procesului și a procesului înainte de a prezenta acest caz în fața juriului."

În martie, avocații lui Trump au depus o moțiune de respingere a cazului. Judecătorul a respins cererea „pe baza unei ambiguități neconstituționale”.

În timpul unei percheziții din august 2022 la proprietatea lui Trump din Mar-a-Lago din Florida, ofițerii Biroului Federal de Investigații au confiscat un total de 102 documente: 27 dintre ele se aflau în birou, alte 75 în camera de depozitare. 17 dintre ele au fost clasificate drept „top secret”.

Pe 13 iunie, un tribunal din Miami l-a inculpat pe fostul președinte sub acuzația de manipulare necorespunzătoare a documentelor clasificate. Trump riscă până la 400 de ani de închisoare și o amendă mare. Cu toate acestea, în ciuda urmăririi penale, el va putea participa la alegerile prezidențiale din 2024.

Însuși fostul șef al Casei Albe susține că nu a avut timp să returneze documentele secrete din cauza grabei și a volumului de muncă greoi. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite