Trump cere Congresului să-l audieze pe fostul său consilier Carter Page pentru a demonta acuzaţiile privind legăturile cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carter Page Foto: EPA
Carter Page Foto: EPA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut miercuri congresmenilor să-l audieze pe Carter Page, fostul său consilier de politică externă, în cadrul anchetei referitoare la presupusa implicare a Rusiei în campania prezidenţială, întrucât acesta ar putea contracara mărturiile anterioare ale unor foşti oficiali ai FBI şi CIA, relatează Reuters.

În plus, liderul Casei Albe i-a acuzat pe democraţi că nu doresc ca Page să depună mărturie, făcând referire la informaţii în acest sens, dar fără a preciza sursa.

„Aşadar, se afirmă acum că democraţii, care l-au jupuit de viu pe Carter Page în legătură cu Rusia, nu vor ca el să depună mărturie. El le aruncă în aer cazul împotriva lui & acum vrea să-şi spele reputaţia arătând «mărturia falsă sau înşelătoare a lui James Comey, John Brennan...» Vânătoare de vrăjitoare!“, a scris Trump pe Twitter, referindu-se la fostul director al FBI (Biroul Federal de Investigaţii) şi la fostul director al CIA (Agenţia Centrală de Informaţii din SUA). 

Carter Page este unul dintre apropiaţii lui Trump aflaţi în atenţia comisiei de anchetă a Congresului cu privire la posibila implicare a Rusiei în campania prezidenţială de anul trecut şi la presupusele legături dintre echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

În luna aprilie, cotidianul american „The Washington Post“ a relatat că anchetatori ai FBI au obţinut anul trecut un mandat de la Foreign Intelligence Surveillance Court pentru a supraveghea comunicaţiile lui Carter Page, suspectat că ar lucra pentru Moscova

Întrebat la acea vreme de CNN dacă a lucrat pentru un Guvern străin, Carter Page a negat, adăugând că „este un tip de glumă ce te lasă fără cuvinte“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite