Trump ameninţă că va tăia ajutoarele federale pentru incendiile din California, într-o dispută pe Twitter cu guvernatorul statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va tăia ajutorul federal pentru incendiile de vegetaţie care afectează California, într-o dispută pe Twitter cu guvernatorul statului.

Zeci de mii de hectare au fost distruse de incendii de vegetaţie în ultimele săptămâni şi mii de persoane au fost forţate să-şi părăsească casele şi să evacueze zona.

Trump a dat vina pe guvernatorul Gavin Newsom, un democrat, spunând că „a gestionat froaznic problema pădurilor”.

Mai multe dintre incendiile majore de anul acesta au avut loc în zone fără păduri.

„În fiecare an, în furia focului şi incendiilor din California, se întâmplă acelaşi lucru - şi apoi vine la Guvernul Federal pentru ajutor financiar. Gata. Fă-ţi treaba, guvernatorule”, a scris Trump pe Twitter.

Newsom, care a criticat intens politicile de mediu ale lui Trump, a răspuns: „Nu credeţi în schimbările climatice. Nu trebuie să participaţi la această conversaţie”.

Temperaturile în creştere care vin ca urmare a încălzirii globale au dus la incendii imense de vegetaţie în California, potrivit unui studiu publicat în „Lucrările Academiei Naţionale de Ştiinţe”.

Condiţiile mai uscate şi temperaturile mai ridicate au condus la uscarea vegetaţiei, făcând mai probabilă propagarea incendiilor.

Preşedintele Trump a făcut o ameninţare similară de a tăia ajutorul federal şi în 2018, atunci când a avut loc cel mai grav incendiu din istoria Californiei, care a dus la moartea a 86 de oameni.

În California, 57 la sută dintre zonele împădurite sunt gestionate de agenţii federale precum Serviciul Forestier al SUA, Biroul de Gestionare a Terenului şi Serviciul de Parcuri Naţionale.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite