Bucătar condamnat la aproape trei luni de închisoare, după ce peste 50 de nuntași s-au îmbolnăvit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucătar din Italia a fost condamnat la aproape trei luni de închisoare, după ce peste 50 de persoane au fost infectate cu norovirus, relatează People.

Incidentul a avut loc la o petrecere de nuntă organizată în anul 2021. Foto pixabay
Incidentul a avut loc la o petrecere de nuntă organizată în anul 2021. Foto pixabay

Conform cotidianului britanic The Sunday Times, Irish Star și publicației italiene La Repubblica, un tribunal italian i-a condamnat la două luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare condiționată pe bucătarul Marco Sacco, în vârstă de 59 de ani, și pe managerul restaurantului respectiv, Raffaella Marchetti, pentru neglijență gravă și oferirea de produse alimentare periculoase. 

În plus, instanța a dispus și plata a peste 20.000 de euro drept despăgubiri celor doi soți, invitaților și să acopere cheltuielile de judecată, conform The Sunday Times. 

De asemenea, instanța i-a ordonat să plătească peste 21.000 de dolari (20.000 de euro) drept despăgubiri celor doi soți, invitaților lor și să acopere cheltuielile de judecată, potrivit The Sunday Times. 

Incidentul a avut loc la o petrecere de nuntă organizată în anul 2021 la restaurantul Piccolo Lago di Verbania al bucătarului - care se mândrește cu două stele Michelin - pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei. 

Invitații la nuntă au fost serviți cu risotto cu scoici crude. Cei care au mâncat acest preparat au acuzat simptome precum greață, vărsături și crampe abdominale. Ba mai mult, unii dintre ei s-au prezentat la spital, conform publicațiilor. 

Incidentul a fost cercetat de poliția italiană, care a stabilit că invitații au fost infectați cu norovirus – care a fost depistat în scoicile crude. 

Norovirusul este un virus contagios care provoacă vărsături și diaree, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). CDC a precizat că oamenii pot contracta norovirusul dacă mănâncă alimente sau consumă lichide contaminate cu acesta sau dacă au contact direct cu o persoană infectată. 

În fața instanței, Sacco a susținut că furnizorul său ar trebui să fie tras la răspundere pentru evenimentul neplăcut, întrucât scoicile servite fuseseră contaminate cu norovirus înainte de a intra în bucătăria sa. Scoicile au fost puse la dispoziție de o companie italiană din Franța, potrivit The Sunday Times. 

În plus, el a ținut să precizeze în fața instanței că procedurile privind siguranța alimentară au fost respectate cu strictețe și a susținut că a servit anterior peste 3.000 de feluri de mâncare similare folosind același furnizor, potrivit Sky News. 

Bucătarul a precizat că are de gând să facă apel la verdictul instanței și să își continue activitatea. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite