SUA vor aloca încă 1,2 miliarde de dolari pentru securitatea alimentară, ca parte a angajamentelor G7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Şefa Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională, Samantha Power, intenţionează să facă o vizită în Africa în zilele următoare pentru a afla mai multe despre situaţia cauzată de criza alimentară.

Statele Unite au decis să aloce fonduri suplimentare de 1,2 miliarde de dolari din partea Grupului celor Şapte (G7) pentru a asigura securitatea alimentară globală. Acest lucru a fost anunţat luni de şefa Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (IDA), Samantha Power.

"La sfârşitul lunii iunie, preşedintele SUA, Joe Biden şi aliaţii noştri au anunţat contribuţii de peste 4,5 miliarde de dolari pentru securitatea alimentară globală, cu mai mult de jumătate din aceste angajamente luate de Statele Unite. Astăzi, anunţ aici creşterea acestei finanţări cu aproape 1,2 miliarde de dolari pentru a satisface nevoile acute ale populaţiei din Somalia, Kenya şi Etiopia, în plus faţă de cele peste 507 milioane de dolari pe care le-am furnizat deja pentru alimente în Cornul Africii”, a spus Power la un seminar desfăşurat la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale din Washington.

Potrivit acesteia, intenţionează să facă o vizită în Africa în zilele următoare pentru o cunoaştere mai detaliată a situaţiei cauzate de criza alimentară. „Mai târziu în această săptămână, voi călători în regiune pentru a afla pe teren cum îi putem ajuta mai eficient pe cei care se confruntă cu această criză istorică”, a spus şeful USAID. Departamentul i-a încredinţat lucrările în structura Departamentului de Stat al SUA.

Power, în urma altor oficiali ai administraţiei americane, a acuzat Rusia că a luat „ostatici hranei” printr-o operaţiune militară specială în Ucraina şi o serie de alţi paşi. „Rusia este cel mai mare producător mondial de îngrăşăminte. Cu toate acestea, începând cu luna noiembrie a anului trecut, Rusia a început să restricţioneze unele livrări [din acest produs] pe pieţele mondiale, contribuind la o creştere de aproape trei ori a preţurilor la îngrăşăminte în ultimul an”, şeful grupului. a spus USAID. Ea şi-a exprimat, de asemenea, opinia că Rusia „menţine o blocada” care nu permite exportul de cereale din Ucraina prin Marea Neagră.


Power a criticat şi China. „Chiar înainte de izbucnirea războiului în Ucraina, restricţiile de la Beijing privind comerţul cu îngrăşăminte şi acumularea de cereale au dus la creşterea preţurilor”, a spus şeful USAID. Din punctul ei de vedere, asistenţa financiară din partea RPC către cele mai sărace ţări pentru a depăşi consecinţele crizei alimentare a fost, de asemenea, insuficientă până în prezent.

În plus, Power a cerut tuturor statelor să se abţină de la a impune restricţii la exporturile de alimente în situaţia actuală. În acelaşi timp, ea a recunoscut că „mai multe ţări care introduc astfel de interdicţii nu erau pregătite să critice” Rusia, în ciuda convingerilor active ale Occidentului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite