SUA. Un bărbat a profitat de ajutorul de pandemie pentru a-şi cumpăra un Lamborghini. Ce pedeapsă riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lamborghini Huracan Evo FOTO cargurus.com
Lamborghini Huracan Evo FOTO cargurus.com

Un antreprenor din Florida a fost inculpat luni pentru obţinerea în mod fraudulos a aproape 4 milioane de dolari din ajutorul federal pentru pandemia de COVID-19. Ancheta a pornit de la un Lamborghini Huracan Evo de peste 300.000 de euro, prima achiziţie făcută după intrarea banilor în cont.

David T. Hines, în vârstă de 29 de ani, rezident în sudul statului Florida, riscă o pedeapsă de până la 70 de ani de închisoare pentru fraudarea ajutorului federal pentru pandemia de COVID-19.

Potrivit procurorilor, bărbatul a depus declaraţii false la Bank of America pentru obţinerea a şapte plăţi garantate de stat în valoare de 13,5 milioane de dolari. Într-un final, el s-a ales cu trei viramente în valoare totală de 3.984.557 milioane de dolari din ajutorul guvernamental federal pentru pandemia de COVID-19.

David T. Hines a pretins o plată salarială lunară în valoare de 4 milioane de dolari. În realitate, o parte dintre angajaţii trecuţi în declaraţii nu există, iar plata salarială lunară este mult mai mică, spun procurorii, care au cerut să fie inculpat pentru fraude bancare şi falsuri în declaraţii, propunere acceptată de judecător.

După obţinerea banilor, Hines şi-a cumpărat un Lamborghini Huracan Evo, în valoare de 318.000 de dolari.

Bolidul a fost confiscat vineri, alături de 3,4 milioane de dolari. Suma lipsă, de peste 266.000, a fost cheltuită pe haine, bijuterii, site-uri matrimoniale şi în hoteluri de lux din Miami Beach.

David T. Hines a fost eliberat pe cauţiune şi aşteaptă să fie adus în faţa justiţiei la 14 octombrie.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite