Rate neobişnuite de teste pozitive pentru coronavirus la copii în Florida, al treilea cel mai afectat stat american de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Autorităţile sanitare din Florida au anunţat o rată neobişnuit de mare a testelor pozitive la coronavirus în rândul copiilor sub 18 ani, în condiţiile în care media testelor pozitive pe toate vârstele la nivel de stat este de circa 11%.

Departamentul Sănătăţii din Florida a transmis vineri că din cei 54.022 de copii şi adolescenţi sub 18 ani testaţi pentru Covid-19, 16.797 sau circa 31% au ieşit pozitivi.

Experţii în boli infecţioasă consideră că cifra este foarte mare, mai ales că nu este prea clar în ce măsură pot transmite boala copiii. Alte state au raportat rate de pozitivare la copii similare mediei pentru toate grupurile de vârstă.

În statul Florida au fost făcute peste 2.8 de milioane de teste, din care circa 11% au ieşit pozitive.

„Cifrele sunt foarte mari. Este o ingrijorare care ne stârneşte şi curiozitatea. Trebuie să înţelegem în detaliu ce semnificaţie au aceste cifre”, a declarat pentru Insider  William Schaffner, cercetător în medicina prevenţiei la Vanderbilt University School of Medicine.

Totuşi datele sunt unele incomplete, deoarece nu este clar dacă testele au fost făcute la copii cu risc ridicat, care prezentau unele simptome, sau şi copiilor fără istoric de expunere, care au fost testaţi înainte de a fi admişi în tabere sau în cadrul unor programe organizate.

Rezultatele sunt unele semnificative în contextul în care se pune problema deschiderii şcolilor în toamnă.

Guvernatorul Florida Ron DeSantis a argumentat pentru în baza datelor că există mai puţine riscuri pentru copii, iar faptul că centrele de zi pentru copii au rămas deschise o dovedeşte.

Oficialii din sănătate îl contrazic spunând că nu se cunosc efectele pe termen lung asupra copiilor în urma infecţiei cu coronavirus.

„Sunt observate afectări pulmonare la aceşti copii asimptomatici...Nu ştim cum se vor vor manifesta acestea într-un an sau doi. Vor avea probleme pulmonare cronice sau nu”, a spus  Alina Alonso directorul departamentului de sănătate din Palm Beach.

Florida înregistrează numere-record de cazuri zilnice, duminică raportând alte 15.299 de cazuri, un număr similar altor zile. Bilanţul total al statului american este de 327.241 de cazuri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite