SUA şi China contact diplomatic la nivel înalt, într-un nou efort de a calma tensiunile bilaterale

0
Publicat:

Departamentul de Stat de la Washington a anunţat sâmbătă că sub-secretarul american de stat pentru Asia de Sud-Est, Daniel Kritenbrink, va efectua o vizită oficială la Beijing în zilele următoare, ca parte a efortului de normalizare a dintre SUA şi China, relatează AFP.

sua china biden xi jinping

În cursul întrevederii, diplomatul american "va discuta chestiuni cheie în relaţiile" dintre Washington şi Beijing în delegație participând și responsabila Casei Albe însărcinată cu relaţiile SUA cu China şi Taiwan.

În ultima perioadă au avut loc mai multe astfel de întâlniri la nivel înalt între responsabili americani şi chinezi, ceea ce sugerează o încercare de reluare a dialogului între SUA şi China, după ce Washingtonul a adresat Beijingului mai multe critici publice pentru poziţia sa favorabilă Rusiei în războiul din Ucraina, pentru revendicările asupra Taiwanului sau pătrunderea în spaţiul aerian american a unui balon meteorologic chinez.

Președintele american Joe Biden a atras atenția încă din timpul vizitei effectuate luna trecută în Japonia că relațiile între cele doua mari puteri ar treui să cunoască un "dezgheţ foarte curând".

Cu toate acestea, Beijngul a respins invitația SUA pentru o întrevedere între secretarul al apărării Lloyd Austin și omologul său chinez Li Shangfu în timpul conferinței de securitate de la Singapore. Cei doi responsabiliti au avut, în cele din urmă, o scurtă discuție vineri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite