SUA acuză doi americani de atacuri cibernetice. Se presupune că ar fi colaborat cu hackeri ruși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit parchetului din Districtul de Sud al New York-ului, americanii „în colaborare cu cetățeni ruși” au spart dispeceratul electronic al unui serviciu de taxi de pe aeroportul John F. Kennedy.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Autoritățile americane au acuzat doi cetățeni americani pentru comiterea unui atac cibernetic, presupus cu complicitatea hackerilor ruși. Anunțul a fost făcut marți de Departamentul de Justiție al SUA, care îndeplinește funcțiile Procuraturii Generale.

Daniel Abayev și Peter Layman, doi new-yorkezi, în vârstă de 48 de ani, au fost acuzați de conspirație și atac cibernetic, potrivit raportului. Conform informațiilor oferite de parchetul din Districtul de Sud al New York-ului, americanii „în colaborare cu cetățeni ruși” au spart sistemul electronic al unui dispecerat al unui serviciu de taxi de pe aeroportul John F. Kennedy. Acest lucru le-ar fi permis să îi taxeze pe șoferii de taxi care așteptau comenzi la aeroport, pentru că le-au alocat comenzi peste rând.

Potrivit procurorilor, atacul cibernetic a avut loc între 2019 și 2020. Abaev și Layman, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 10 ani de închisoare fiecare. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite