Statul California, devastat de incendii de vegetaţie. Guvernatorul a decretat starea de urgenţă; mii de persoane, evacuate din calea flăcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două incendii de vegetaţie masive au provocat evacuarea de urgenţă a cel puţin 1.500 de persoane din statul american California, în timp ce guvernatorul Jerry Brown a decretat starea de urgenţă, informează „The New York Times”.

Cele două incendii, pornite în zonele Lake County şi Sierra Nevada, au pârjolit peste 100.000 de acri (aprox. 40.500 de hectare) de pământ până duminică seara.

Cel puţin 150 de locuinţe au fost arse în totalitate, iar bilanţul pagubelor mai numără şcoli, spitale şi elemente de infrastructură distruse sau avariate.

Primul incendiu a pornit în zona Napa Valley, din Lake County, şi s-a răspândit rapid până în localitatea Middletown, ce a fost distrusă aproape în totalitate sâmbătă noapte. Peste 1.500 de locuitori au fost evacuaţi şi relocaţi în adăposturi ale Crucii Roşii.

Peste 1.000 de pompieri au fost trimişi pentru a opri răspândirea incendiului, iar patru dintre aceştia au fost spitalizaţi sâmbătă seara, după ce echipajul din care făceau parte a fost înconjurat din toate părţile de flăcări. Cei patru au suferit arsuri de gradul II pe diverse părţi ale corpului, dar se află în acest moment în afara oricărui pericol.

Un al doilea incendiu a pornit la sud-est de oraşul Sacramento, în zona Sierra Nevada, şi a distrus 81 de locuinţe şi 51 de alte clădiri. Posibila arie de răspândire a acestuia pune în pericol alte aproximativ 6.400 de edificii, conform unui comunicat al Departamentului pentru Silvicultură şi Protecţie Împotriva Incendiilor de Vegetaţie al statului, Cal Fire.

Peste 4,000 de pompieri au fost mobilizaţi pentru acest incendiu, iar numărul acestora va fi suplimentat de trupe ale Gărzii Naţionale, după ce guvernatorul Californiei Jerry Brown a decretat starea de urgenţă pentru zonele afectate, în cursul zilei de duminică.

Incendiile de vegetaţie au survenit în contextul celei mai grave secete prin care a trecut California în ultimul secol. De la începutul anului, peste 6.800 de astfel incendii au avut loc pe teritoriul statului, în condiţiile în care numărul acestora nu depăşeşte de obicei 1.500 în fiecare an, conform purtătorului de cuvânt al Cal Fire, Daniel Berlant. Acesta a mai precizat că peste 545.000 de acri (aprox. 220.500 de hectare) de teren au fost pârjoliţi de către incendiile de vegetaţie pe teritoriul statului, de la începutul lui 2015.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite