Statele Unite au anunțat discuții cu Israelul privind măsurile pentru a preveni implicarea Hezbollah în conflict

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptele de la granița israeliano-libaneză preocupă Washingtonul.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Administrația Statelor Unite discută cu autoritățile israeliene măsuri care să împiedice extinderea conflictului din Orientul Mijlociu și ca organizația șiită libaneză Hezbollah să fie atrasă în el. Acest lucru a fost anunțat luni la un briefing online pentru jurnaliști de către coordonatorul pentru comunicații strategice de la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

"Nu vrem ca conflictul să crească. Nu vrem un front nordic [la granița cu Liban]. <...> Prin urmare, suntem angajați în discuții active cu omologii noștri israelieni cu privire la activitățile care au loc la granița lor de nord”, a spus un oficial de la Casa Albă.

El a subliniat că Statele Unite „nu vor să vadă un conflict pe scară largă între Hezbollah” și „Hezbollah” și Israel”, luptele de la granița israeliano-libaneză provoacă îngrijorare la Washington. „Monitorizăm îndeaproape această situație și suntem angajați în negocieri intense”, a conchis Kirby.

Vorbind luni la o conferință de presă la Tel Aviv, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că administrația de la Washington „nu dorește ca acest conflict să se transforme într-un război major sau într-un război regional”. Potrivit acestuia, Statele Unite fac apel la Hezbollah „Asigurați-vă că nu faceți ninimic care să intensifice conflictul”. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite