SUA, în pregătirea planurilor militare, iau în considerare experiența utilizării războiului electronic în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul-maior Sean Bratton a precizat că informațiile dobândite pot fi folosite, în special, în timpul exercițiilor Black Skies.

Avion american pentru război electronic. Foto: EPA-EFE
Avion american pentru război electronic. Foto: EPA-EFE

Experții americani colectează informații despre utilizarea războiului electronic (EW) în timpul ostilităților din Ucraina și, în lumina acestui fapt, elaborează un curs special de pregătire pentru militari, a anunțat miercuri la un seminar la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington, generalul-maior Sean Bratton, care este responsabil de pregătirea și pregătirea pentru luptă în Forța Spațială a SUA.

"Asorbim pe deplin aceste informații, ca toți ceilalți. Prevalența și dorința de a folosi arme cu spectru electromagnetic este evidentă", a spus Bratton, răspunzând la o întrebare despre ce informații primesc specialiștii militari americani cu privire la utilizarea războiului electronic în Ucraina.

Crearea interferențelor radio a fost folosită de mult timp, acum nimeni nu-i acordă prea multă atenție, este doar o componentă acceptată a ostilităților”, a adăugat generalul-maior. El a menționat că acest lucru se aplică atât încercărilor de a interfera cu sistemele de navigație, cât și încercărilor de a împiedica comunicațiile. "Aș spune că aceasta este pur și simplu realitatea războiului modern cu care ne confruntăm. Și dezvoltăm o pregătire specială pentru a face față acestui lucru", a spus el.

Bratton a explicat că informațiile primite pot fi folosite, în special, atunci când partea americană desfășoară exerciții Black Skies privind utilizarea războiului electronic. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite