Sprijinul american pentru Israel „apără civilizaţia occidentală”, spune Netanyahu

0
Publicat:

Votul pentru un nou sprijin militar american în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru Israel „apără civilizaţia occidentală”, a spus sâmbătă prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, pe fondul războiului cu mişcarea palestiniană Hamas şi al tensiunilor tot mai mari cu Iranul, relatează AFP, scrie AGERPRES.â

Statele Unite ale Americii FOTO: Shutterstock
Statele Unite ale Americii FOTO: Shutterstock

„Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un proiect de lege foarte apreciat privind ajutorul, care arată un sprijin bipartizan puternic pentru Israel şi apără civilizaţia occidentală. Le mulţumesc prietenilor noştri, mulţumesc Americii!”, a scris Netanyahu pe reţeaua X.

Anterior, şeful diplomaţiei israeliene, Israel Katz, a precizat că votul Camerei Reprezentanţilor din SUA privind noul ajutor militar trimite „un mesaj puternic inamicilor noştri”.

Votul „dovedeşte legăturile strânse şi parteneriatul strategic dintre Israel şi Statele Unite şi trimite un mesaj puternic duşmanilor noştri”, a spus Katz pe contul său de X.

Camera Reprezentanților din SUA a votat în favoarea unui nou ajutor militar de mai multe miliarde de dolari pentru Israel, care este în război cu mișcarea palestiniană Hamas, în ciuda preocupărilor internaționale cu privire la situația civililor din Gaza.

Fondurile vor fi folosite, printre altele, pentru consolidarea scutului antirachetă al Israelului, numit „Domul de Fier”.

Proiectul de lege trebuie aprobat de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite