Emiratele Arabe Unite anunță o nouă livrare de ajutoare în Fâșia Gaza | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emiratele Arabe Unite au anunţat că au demarat o importantă operaţiune de livrare a sprijinului umanitar la Khan Younes, un oraş din sudul Fâşiei Gaza, care a fost epicentrul lunilor de lupte dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

Emiratele Arabe Unite FOTO: Shutterstock
Emiratele Arabe Unite FOTO: Shutterstock

Într-un comunicat transmis de agenţia oficială de presă WAM, Emiratele au afirmat că sunt prima ţară care furnizează ajutoare oraşului în care locuitorii au început să revină după retragerea trupelor la începutul lui aprilie, la capătul câtorva luni de lupte înverşunate.

Într-o operaţiune umanitară, "o echipă de voluntari s-a deplasat la Khan Younes unde au oferit ajutorul necesar familiilor palestiniene cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite", potrivit WAM.

„Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară care ajunge în oraşul Khan Younes (...) pentru a livra mii de colete cu alimente, provizii de bază, alimente şi pâine”, a precizat sursa.

De la retragerea armatei israeliene, mii de persoane se întorc treptat la casele lor în acest oraş devastat de război.

„Emiratele Arabe Unite caută să reabiliteze în perioada următoare complexul medical Nasser din oraşul Khan Younes, astfel încât să îşi poată relua activităţile”, a mai indicat WAM, reamintind că „serviciile, echipamentul şi personalul medical au încetat să mai funcţioneze” din cauza luptelor.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.170 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale.

Ofensiva israeliană lansată drept represalii a provocat moartea a peste 34.000 de persoane în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din acest teritoriu condus de Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite