Sondaj: americanii se opun Loteriei Vizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj de opinie Ipsos/Reuters publicat joi arată că majoritatea americanilor se opun Loteriei Vizelor, care permite stabilirea permanentă în Statele Unite.

Conform sondajului, 60% din americani sunt împotriva Loteriei Vizelor, în timp ce doar 25% susţin acest program de imigrare.

Loteria Vizelor a fost puternic criticată de preşedintele american Donald Trump. Acesta din urmă şi-a înteţit criticile după ce s-a aflat că uzbekul Sayfullo Saipov, autorul atentatului de săptămâna trecută de la New York, soldat cu opt morţi, s-a numărat printre câştigătorii Loteriei Vizelor din 2010. Trump a cerut Congresului american să pună capăt acestui program, motivând că selecţia aleatorie este vulnerabilă în faţa fraudelor şi ameninţă securitatea naţională. Totuşi, câştigătorii nu primesc direct documentul „green card“, care permite stabilirea în Statele Unite, ci în urma unor verificări de securitate, notează Reuters.

Pe de altă parte, un congresmnan american a pledat pentru includerea României între ţările ai căror cetăţeni nu au nevoie de vize pentru Statele Unite.

„Includerea României în Programul Visa Waiver ar spori cooperarea în domeniul securităţii, ar amplifica relaţiile comerciale şi economice şi turismul reciproc“, a declarat democratul Dan Lipinski, remarcând că „de la revoluţia română din 1989, care a pus capăt guvernării autoritare comuniste, România a devenit un aliat ferm al Statelor Unite“. 

„În pofida acestui sprijin ferm pentru apărarea Styatelor Unite şi a Europei, România este unul dintre puţinii aliaţi democraţi care nu se află încă în programul Visa Waiver“, a subliniat alesul american.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite