Redeschiderea contului lui Trump pe Twitter: răspunsul care predomină în sondajul lui Musk

0
0

Mai mult de 10 milioane de conturi pe Twitter s-au pronunţat deja sâmbătă dimineaţa asupra oportunităţii de a restabili contul lui Donald Trump, opţiunea „da" întrunind 52% în acest sondaj online de 24 de ore lansat de Elon Musk.

Peste 52% dintre cei care au fost chestionați au fost în favorarea lui Trump foto: Getty Images
Peste 52% dintre cei care au fost chestionați au fost în favorarea lui Trump foto: Getty Images

Cu mai puţin de 11 ore de închiderea voturilor, opţiunea „nu" întrunea 47,7%, fără să se cunoască exact care va fi urmarea acestui scrutin.

Sondajul a fost iniţiat vineri seara de Elon Musk, la câteva ore după ce noul proprietar al Twitter a restabilit, în numele libertăţii de exprimare, alte conturi de utilizatori ce fuseseră suspendate.

Este fascinant să urmăreşti acest sondaj!", a scris pe Twitter sâmbătă dimineaţa miliardarul, care şi-a exprimat în timpul nopţii satisfacţia în legătură cu ritmul sufragiilor, de circa un milion pe oră.

Twitter a blocat contul lui Donald Trump pe 8 ianuarie 2021, la două zile după invazia întreprinsă asupra Capitoliului de către susţinătorii săi, în faţa „riscului de noi incitări la violenţă".

Elon Musk a deschis apoi uşa, în mai, pentru o revenire a fostului preşedinte republican pe Twitter. O astfel de revenire va face valuri în societatea şi politica din SUA, cu atât mai mult cu cât Trump s-a lansat din nou în cursa pentru Casa Albă.

Chiar dacă şi-a exprimat satisfacţia că, odată preluat de Musk, Twitter „a intrat pe mâini bune", candidatul republican a afirmat în ultimele zile că el va rămâne pe reţeaua sa Truth Social, în pofida faptului că această platformă nu-i oferă decât o mică parte din audienţă comparativ cu Twitter, unde el avea 88 de milioane de abonaţi.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite