Fenomen rar în timpul unei puternice furtuni de zăpadă din New York VIDEO

0
Publicat:

O furtună de zăpadă cu tunete şi fulgere, versiunea rară pe timp de iarnă a unei furtuni obişnuite primăvara şi vara, s-a înregistrat joi seară la Buffalo, în vestul statului New York, care se află sub avertizarea unui episod extraordinar de iarnă, relatează CNN.

Aproximativ 6 milioane de persoane din cinci state din zona Marilor Lacuri - de la Wisconsin la New York - se aflau vineri sub alertă de ninsoare, potrivit News.ro. 

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, în Buffalo, al doilea oraş ca mărime din statul New York, sunt prognozate căderi de zăpadă „istorice” de peste 1,5 metri, însoţite de temperaturi foarte scăzute.

În zonele din jurul oraşului Buffalo, s-ar putea depune 5 cm de zăpadă pe oră, ceea ce ar însemna că regiunea va avea parte în doar câteva ore de zăpada pe care o are în mod obişnuit într-o lună. Este o prognoză nemaiîntâlnită în ultimii 20 de ani.

Joi seară, un utilizator Twitter a auzit în Buffalo sunetul consacrat al unui tunet.

Căderi masive de zăpadă în Buffalo, New York FOTO Profimedia
Căderi masive de zăpadă în Buffalo, New York FOTO Profimedia

Mecanismele care stau la baza zăpezii torențiale sunt aceleași ca și în cazul altor furtuni. Acestea necesită o combinație de umiditate deasupra suprafeței Pământului, instabilitate în aer și un mecanism de ridicare, potrivit Serviciului național de date și informații prin satelit pentru mediu.

Și acolo unde este tunet, există, desigur, și fulgere - așa că, deși a experimenta minunea zăpezii torențiale în persoană poate fi seducătoare, poate fi periculoasă. Rămânerea în interiorul vehiculului sau al unei clădiri este cea mai sigură modalitate de a evita fulgerele atunci când auziți tunete.

Cu toate acestea, fulgerele asociate cu furtunile de zăpadă troienită sunt mult mai puțin frecvente decât în timpul furtunilor de vară și sunt, în general, de tipul nor la nor, spre deosebire de loviturile care se deplasează spre sol.

Tunetul de zăpadă nu are același „boom” pe care îl auziți în timpul furtunilor obișnuite. Zăpada abundentă înăbușă sunetul tunetului, făcându-l să sune mai degrabă ca un zgomot slab decât ca o bubuitură puternică și ascuțită.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite