Reporter Associated Press, concediat după ce a scris că rachetele căzute în Polonia erau rusești

0
Publicat:

Agenția de presă Associated Press l-a concediat, luni, pe jurnalistul James LaPorta, care a furnizat informații eronate despre rachetele căzute în Polonia săptămâna trecută. Informațiile furnizate sugerau că Rusia este responsabilă pentru incident, relatează The Washington Post.

Racheta prabusită în Polonia
Jurnalistul James LaPorta a fost concediat pentru informațiile eronate. FOTO Twitter

Jurnalistul, în vârstă de 35 de ani, a fost concediat după o anchetă, au confirmat surse de la agenția de presă pentru The Washington Post. 

Două persoane au murit, marți, 15 noiembrie, în urma unei explozii din satul polonez Przewodów, aflat la granița cu Ucraina. După câteva ore, agenția de presă comunica că „un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane susține că rachetele rusești au căzut în Polonia, membră NATO, ucigând două persoane”. 

Acea alertă transmisă de AP a fost trimisă către mai multe instituții de presă din întreaga lume și sugera o nouă escaladare a războiului din Ucraina.  

Polonia este membră NATO, iar un bombardament al forțelor ruse asupra teritoriului său ar fi putut genera un răspuns militar occidental potrivit cu prevederile de autoapărare reciprocă ale alianței. 

Următoarea zi, agenția de presă a corectat și a comunicat că sursa sa anonimă s-a înșelat și că „informațiile ulterioare au arătat că rachetele au fost fabricate în Rusia și cel mai probabil au fost lansate de Ucraina pentru a se apăra împotriva unui atac rus”. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite