Rachete căzute în Polonia. Experţi ucraineni lucrează deja la locul exploziei

0
Publicat:

Experţi ucraineni lucrează deja la locul din sud-estul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina, unde o rachetă a ucis marţi doi oameni, a anunţat vineri ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, transmite Reuters.

Resturi de rachete de fabricație rusească au căzut într-un sat polonez FOTO Twitter
Resturi de rachete de fabricație rusească au căzut într-un sat polonez FOTO Twitter

Kuleba a scris pe Twitter că Ucraina va continua cooperarea ''deschisă şi constructivă'' cu Polonia în legătură cu incidentul de marţi.

Varşovia şi aliaţii săi occidentali afirmă că explozia a fost produsă de o rachetă a apărării aeriene ucrainene ce urmărea o rachetă rusă.

Ucraina neagă această posibilitate şi susţine că deţine dovezi ale unei ''piste ruse'' în acest incident.

După ce iniţial Rusia a fost desemnată drept suspect pentru raidul de marţi, ceea ce a stârnit temeri privind o escaladare a conflictului cu NATO, miercuri preşedintele polonez Andrzej Duda a estimat drept "foarte probabil" ca racheta să fi provenit din apărarea antirachetă a Ucrainei.

Înaintea reuniunii virtuale de miercuri, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a incriminat mai direct Rusia, asigurând că "e clar că nu este vina Ucrainei" şi că în primul rând responsabilitatea pentru căderea rachetei o poartă Rusia, care "continuă războiul ei ilegal împotriva Ucrainei", notează AFP.

Racheta a căzut în Polonia într-un context în care Rusia a efectuat marţi bombardamente masive asupra unor infrastructuri civile ucrainene din toată ţara, inclusiv din apropiere de frontiera cu Polonia, lăsând fără curent milioane de localnici, potrivit Kievului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite