Rachete prăbușite în Polonia. Ce spun martorii exploziei: „Am crezut că e război”

0
Publicat:

Jurnaliștii polonezi au făcut publice primele mărturii ale martorilor exploziei care a avut loc marți după-amiaza, aproape de granița Poloniei cu Ucraina, acolo unde două rachete s-au prăbușit.

Rachete prăbușite în Polonia. FOTO Captură video
Rachete prăbușite în Polonia. FOTO Captură video

Doi bărbați au murit în urma exploziilor declanșate de rachetele prăbușite la granița Poloniei cu Ucraina, iar mai mulți martori spun că sunetul exploziilor i-a făcut să creadă că Polonia este în război. 

„Am auzit o bubuitură, a lovit cam la un kilometru de casa mea, m-am speriat că este război. Cunosc victimele, una dintre ele a fost colegul meu de clasă, de vreo 60 de ani. Pe celălalt l-am cunoscut bine, ne-am salutat mereu”, a povestit unul dintre martori, conform Onet Lublin, citat de Libertatea.

Polonezii spun că explozia s-a auzit de la zeci de kilometri depărtare, în jurul orei locale 16.00, atunci când încă era lumină afară. 

„Eram pe balcon, nu vedeam cum a zburat, dar am auzit o explozie: prima una, apoi alta. Era încă destul de luminos, după ora trei”, spune Dawid, pentru sursa citată. 

Persoanele aflate la distanță mică de zona exploziei spun că sunetul i-a dus direct cu gândul la rachete, mai ales în contextul actual, al războiului din Ucraina. 

„A fost aproximativ ora 16.00, am auzit un sunet foarte neobișnuit. M-am dus să văd ce se întâmplă, dar nu am văzut nimic pe cer. Credeam că trebuie să fie o rachetă”, a declarat un alt martor polonez. 

Mai multe persoane au fost evacuate, scriu jurnaliștii polonezi. 

„Majoritatea orășenilor au fost evacuați. Când soția mea s-a întors de la cumpărături, am decis și noi să plecăm. Am luat cele necesare și ne-am urcat în mașină. Polițistul ne-a întrebat unde mergem, dar când a văzut copiii ne-a lăsat să trecem”, a povestit un locuitor din zonă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite