Rãzboiul brevetelor: Motorola pierde, în SUA, o bãtãlie în lupta cu Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Logo Microsoft
Logo Microsoft

Motorola, filialã a corporaţiei americane Google ce administreazã motorul de cãutare cu acelaşi nume, a pierdut vineri o bãtãlie într-o afacere de brevete în care se opune firmei Microsoft, justiţia americană confirmând cã nu poate sã obţinã pentru moment punerea în aplicare a unei interdicţii de vânzare a produselor Microsoft pe care a câştigat-o în Germania, scrie AFP.

Motorola Mobility, recent cumpãratã de Google, şi Microsoft se înfruntã în justiţie de mai mulţi ani pe cele douã maluri ale Atlanticului din motive legate de brevete.

În Germania, un tribunal din Mannheim a decis, la începutul lui mai, în favoarea celor de la Motorola, interzicând, la cererea lor, vânzarea în aceastã ţarã a unor produse Microsoft, în special sistemul de operare Windows 7 şi consola de jocuri Xbox.

Motorola a demarat procedura sa din Germania abia în 2011, dupã ce corporaţiile în cauzã se înfruntau de aproximativ un an, în Statele Unite, în cadrul unei afaceri mai vaste cu privire la brevete valabile în mai multe ţãri şi care a dus în cele din urmã la deschiderea unui proces.

În aşteptarea hotãrârii, Microsoft a obţinut în primãvarã, în faţa unui judecãtor american, ca interdicţia câştigatã în Germania sã nu fie aplicatã, situaţie confirmatã, vineri, de o Curte de Apel.

'În cele din urmã, aceastã afacere este o procedurã contencioasã potrivit legii contractelor din statul Washington, între douã companii americane', subliniazã curtea în decizia sa.

Instanţa mai menţioneazã cã, în funcţie de finalul afacerii în curs în Statele Unite, 'Motorola ar putea la sfârşit sã obţinã punerea în aplicare a interdicţiei (de vânzare a anumitor produse) în Germania'.

Marile corporaţii din tehnologia de vârf poartã în prezent un 'rãzboi al brevetelor' în faţa instanţelor din mai multe ţãri ale lumii. În afarã de Motorola şi Microsoft, hotãrârile justiţiei sunt aşteptate cu viu interes în disputa dintre grupul american Apple şi producãtorul sud-coreean de aparaturã electronicã Samsung.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite