Provincia Quebec din Canada introduce o „taxă de sănătate” pentru nevaccinaţi: Aceştia sunt o povară financiară pentru toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Provincia canadiană Quebec este puternic afectată de pandemie, numărul infectărilor cu varianta Omicron fiind tot mai mult. De săptămâna viitoare, autorităţile includ o nouă taxă, o „contribuţie la sănătate” doar pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19.

„Lucrăm la o contribuţie la sănătate” pentru „toţi adulţii care refuză să se vaccineze”, deoarece aceştia reprezintă „o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, a declarat marţi prim-ministrul provinciei canadiene, François Legault, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Acesta a subliniat că procentul de 10% din populaţia provinciei Quebec care nu a primit nicio doză de vaccin până în prezent nu ar trebui să „dăuneze” celor 90% care s-au vaccinat.

„Nu trebuie să plătească toţi pentru asta”, a subliniat Legault în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că guvernul provinciei francofone se gândeşte ca suma de plătit să fie una semnificativă.

„Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele”, a adăugat el.

El a mai spus că persoanele nevaccinate reprezintă 50% din cei care se află la terapie intensivă şi s-a declarat şocat de acest lucru.

În total, 2.742 de persoane cu COVID-19 sunt internate în Quebec, o provincie cu aproximativ opt milioane de locuitori şi aproximativ 255 de persoane la terapie intensivă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite