Procesul morţii lui George Floyd. Avocatul poliţistului Chauvin cere achitarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Membrii juriului din procesul lui Derek Chauvin s-au retras luni pentru a delibera cu uşile închise cu privire la responsabilitatea poliţistului alb în moartea lui George Floyd, potrivit AFP.

„Trebuie să fiţi absolut imparţiali”, le-a spus judecătorul Peter Cahill, îndemnându-i să „examineze dovezile, să le cântărească şi să aplice legea”.

Chauvin, un fost ofiţer de poliţie din Minneapolis, în vârstă de 45 de ani, a pledat nevinovat de acuzaţiile de crimă, omucidere şi violenţă intenţionată care au dus la moartea lui George Floyd. El se confruntă cu o posibilă pedeapsa de până la 40 de ani de închisoare.

oliţistului Derek Chauvin a cerut achitarea clientului său, spunând că procuratura nu a furnizat dovezi irefutabile ale vinovăţiei sale.

Acuzare: Moartea lui George Floyd sub genunchiul lui Derek Chauvin a fost „o crimă” şi nu o arestare greşită, a declarat luni procurorul.

Moartea lui George Floyd a survenit din cauza „nivelurilor scăzute de oxigen” după o combinaţie de acţiuni ale poliţiei care l-au imobilizat timp de aproape zece minute, a declarat joi un expert la procesul poliţistului Derek Chauvin, care a abordat problema centrală a cauzelor morţii afro-americanului, potrivit AFP.

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că l-a ucis pe George Floyd pe 25 mai 2020, în timp ce l-a imobilizat pe acesta cu genunchiul pe gât, în timp ce acesta îşi pierdea treptat cunoştinţa, o dramă care a stârnit un val istoric de furie împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei în Statele Unite.

George Floyd strigase în repetate rânduri „Nu pot respira” poliţiei care îl ţinea întins cu faţa în jos pe asfalt, cu mâinile încătuşate la spate, punând presiune pe spate, gât şi coaste. Potrivit lui Martin Tobin, un pneumolog chemat să depună mărturie de către acuzare, această combinaţie de factori a dus la moartea sa, prins între forţa poliţiei şi sol.

„Cu fiecare respiraţie, trebuie să lupte împotriva asfaltului, trebuie să lupte cu nivelul scăzut de aer pe care îl aspiră încercând să ridice genunchii poliţiştilor” care îşi apasă mâinile pe cutia toracică, a explicat juraţilor pneumologul, folosind fotografii şi schiţe.

Moartea lui George Floyd s-a datorat „unui nivel scăzut de oxigen” cauzat de dificultăţi în respiraţie, „care i-a afectat creierul şi a provocat o aritmie care a provocat insuficienţă cardiacă”, a spus dr. Tobin. El susţine astfel teza acuzării, potrivit căreia George Floyd a fost sufocat de presiunea exercitată de Derek Chauvin, în timp ce autopsia a constatat doar un stop cardiac, scrie Hotnews.ro

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite