Procesul lui Ghislaine Maxwell. S-au expus pledoariile finale: „A fost un prădător sofisticat care ştia exact ce face”. Sursă: Ar putea începe să dea nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi din cei patru fraţi care o susţin pe Maxwell la proces cer condiţii de detenţie mai bune FOTO EPA-EFE
Doi din cei patru fraţi care o susţin pe Maxwell la proces cer condiţii de detenţie mai bune FOTO EPA-EFE

Luni, juraţii în procesul lui Ghislaine Maxwell au început să delibereze asupra vinovăţiei fostei iubite a miliardarului  Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoare înainte de a fi judecat. Avocaţii şi-au expus pledoariile finale după a audierea a circa 20 de martori între care şi patru victime ale cuplului.

Ghislaine Maxwell, care împlineşte 60 de ani de Crăciun, este inculpată pentru şase capete de acuzare în legătură cu recrutarea şi participarea la abuzuri sexuale asupra unor minore şi riscă o sentinţă cumulată de 70 de ani de închisoare.

În pledoaria finală a acuzării, procurorul federal Alison Moe, a subliniat din nou că Maxwell a avut un rol plin în reţeaua sexuală a lui Epstein, fiind „mâna lui dreaptă, iar cei doi au fost în fapt „parteneri în crimă”.

„A fost un prădător sofisticat care ştia exact ce face. A folosit mereu şi mereu aceeaşi tactică”, a argumentat Moe referindu-se la mărturiile victimelor care au povestit cum au fost ademenite şi apoi instruite pentru a-l satisface pe Epstein.

 Maxwell a procedat ca la carte - a izolat fetele însoţindu-le la una din reşedinţele miliardarului, sarcina sa fiind să le facă să se destindă vorbind cu ele despre interese, ambiţii şi viaţa lor.

 Apoi a trecut la nivelul următor apărând dezbrăcată în faţa lor şi iniţiind atingeri sexuale şi acte sexualizate cu Epstein.

„Nimic din aceste lucruri nu e ceva normal. Au molestat fete minore. Asta a făcut şi Maxwell”, a spus procurora.

Avocaţii lui Maxwell au încercat să submineze declaraţiile celor patru victime şi au mizat pe argumentul că e făcută ţap ispăşitor în absenţa lui Epstein.

    

„Nimic din toate astea nu au legătură cu Ghislaine, dar totul are de-a face cu Jeffrey Epstein. Ghislaine Maxwell  este o femeie nevinovată acuzată de infracţiuni pe care nu le-a comis”, a spus în pledoaria finală avocata apărării Laura Menninger.

O sursă conectată cu cazul a dezvăluit pentru Mail On Sunday că verdictul ar putea fi dat înainte de Crăciun.

Aceasta a mai spus şi că Maxwell ar putea să înceapă să vorbească şi să dea în vileag nume pentru a obţine o reducere a pedepsei în caz de condamnare.

„Este posibil să înceapă să coopereze şi să dezvăluie ce ştie în încercarea de a-şi reduce pedeapsa. Ştim că procurorii investighează alţi co-conspiratori în legătură cu reţeaua pedofilă a lui Jeffrey Epstein. Ghislaine deţine, fără îndoială, informaţii care ar putea ajuta procurorii în alte cazuri. Dacă ea decide să coopereze, mărturia ei ar putea fi devastatoare. A fost mâna dreaptă a lui Epstein ani de zile, imaginaţi-vă ce ştie”, a spus această sursă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite