Echipa naţională de hochei a Rusiei a stârnit indignare. Ce gest a făcut aceasta în timpul unui meci cu Finlanda VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Echipa naţională de hochei a Federaţiei Ruse a stârnit indignare în weekend, după ce a purtat duminică, într-un meci cu echipa naţională de hochei a Finlandei, echipamente care au adus aminte de epoca sovietică, transmite Bloomberg.

Echipamentele purtate în Cupa Channel One a Euro Hockey Tour de la Moscova aveau scris pe piept CCCP, care înseamnă URSS în alfabet, ceea ce l-a determinat pe fostul prim-ministru al Finlandei, Alexander Stubb, să scrie pe Twitter că acesta a fost „un gest ofensator care nu nu aparţine sportului sau altundeva.”

În replică, Federaţia Rusă de Hochei pe Gheaţă a transmis printr-un comunicat de presă că tricourile folosite în jocul din Finlanda, bazate pe un design din anii ‘60, onorează cea de-a 75-a aniversare a primei medalii de aur olimpice a ţării în acest sport, potrivit Digi24. 

Echipa de hochei a URSS-ului, cunoscută sub numele de Maşina Roşie, a fost puterea dominantă în hochei a Războiului Rece, câştigând şapte medalii de aur olimpice şi peste 20 de campionate mondiale. 

Cu toate acestea, aspectul retro şi apelul la trecutul glorios nu i-a ajutat duminică pe hocheiştii ruşi, când Finlanda a învins Rusia cu 3-2 şi a câştigat etapa a doua a turneului, care reprezintă o încălzire pentru campionatele mondiale anuale de hochei.

Rusia neagă acuzaţiile occidentale că intenţionează să atace Ucraina la începutul anului 2022, însă jurnaliştii CNN au transmis că Rusia continuă să mobilizeze trupe şi tehnică militară la graniţa cu Ucraina, în ciuda asigurărilor pe care le dă că nu ar avea intenţia unei invazii. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite