Polemici şi comentarii pe seama semnăturii neobişnuite a viitorului şef al Trezoreriei americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jack Lew, viitorul şef al Trezoreriei americane FOTO AFP
Jack Lew, viitorul şef al Trezoreriei americane FOTO AFP

Semnătura viitorului secretar american al Economiei, Jack Lew, care va figura pe noile bancnote americane, a generat numeroase comentarii din cauza aspectului său neobişnuit, relatează AFP.

Semnătura lui Lew, în formă de buclă orizontală, care seamănă cu un arc în opinia unora sau cu un fir de telefon potrivit altora, a generat miercuri numeroase comentarii în presă şi pe reţelele sociale.

El are "cea mai rea semnătură din lume. Şi în curând, această semnătură ar putea figura pe fiecare bancnotă" americană, deplânge jurnalistul Kevin Roose, pe site-ul New York Magazine.

Ea seamănă cu "părul lui Sally Brown din Peanuts", bandă desenată cu câinele Snoopy, adaugă el.

"Aceasta va face din dolar cea mai bună monedă din toate timpurile", ironiza blogul Wonkblog al Washington Post.

Semnătura acestui specialist în dosare bugetare austere, care a intrigat deja în septembrie 2011 când a fost numit la Biroul de Buget al Casei Albe, este "cea mai ciudată şi misterioasă pe care am văzut-o în jumătate de secol de grafologie", apreciază site-ul graphologyconsulting.com.

Ea este ca o "imagine fabricată pe care (autorul) vrea să o arate celorlalţi". Aspectul ei "plin de bucle ascunde o personalitate foarte secretoasă", precizează site-ul. "Imaginaţia sa este probabil la fel de bogată ca buclele (...) iar persoana consumă multă energie în domeniile gândirii abstracte".

Rămâne de văzut dacă Lew îşi va schimba semnătura înainte ca aceasta să apară pe bancnote, aşa cum a făcut în 2009 actualul secretar al Trezoriei, Timothy Geithner.

 Preşedintele american Barack Obama îl va numi joi în funcţia de ministru de finanţe pe secretarul general al Casei Albe, Jack Lew, care îl va înlocui în funcţie pe Timothy Geithner, a anunţat un responsabil american, relatează AFP.

„Jack Lew va contribui cu o experienţă impresionantă în sectorul public şi cel privat de peste trei decenii şi cu expertiză economică pentru acest post important“, a explicat oficialul american citat.

„Cunoaşterea sa profundă a problemelor economice naţionale şi internaţionale îi va permite să abordeze de la bun început provocările la care face faţă economia noastră, în SUA şi în străinătate“, a adăugat sursa citată de AFP.

În vârstă de 57 de ani, Jack Lew are o lungă experienţă în lumea politică a Washingtonului. A fost director al Biroului pentru buget al Casei Albe, atât pentru Barack Obama cât şi pentru fostul preşedinte Bill Clinton. Anterior, Lew a fost asistentul fostului purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor, Thomas O'Neill, iar în perioada 2006-2008 a lucrat ca director la Citigroup.

Jack Lew se va confrunta de la început cu necesitatea de a obţine fără întârziere majorarea plafonului de îndatorare (16,394 miliarde de dolari).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite