Pentagonul avertizează cu privire la un război rus „prelungit” în Donbas: Aceste forţe vor fi reechipate pentru a continua lupta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilustrativă: Gettyimages
FOTO ilustrativă: Gettyimages

O recentrare a efortului rus de război asupra Donbasului, în estul Ucrainei, unde forţele ruse urmează să înfrunte o armată ucraineană călită în război, prevesteşte un război ”prelungit”, avertizează joi un oficial de rang înalt de la Pentagon, relatează AFP.

Forţele ruse şi-au început retragerea de la Cernobîl (nord) şi au ”abandonat” aeroportul militar de la Gostomel, la nord-vest de Kiev, însă ”credem în continuare că este o repoziţionare”, a declarat presei acest oficial, care a cerut protecţia anonimatului. ”Noi n-avem absolut niciun indiciu că aceşti militari (ruşi) se întorc acasă sau căsunt îndepărtaţi definitiv din luptă”, a subliniat el. ”Ceea ce credem în continuare este că aceste forţe vor fi reechipate şi trimise înapoi în Ucraina (...) pentru a continua lupta, în conformitate cu ceea ce credem noi că este obiectivul lor, adică per ansamblul estul”, şi anume regiunile ucrainene separatiste proruse Lugansk şi Doneţk, în Donbas, a precizat el. 

Însă ”ucrainenii cunosc foarte bine teritoriul”, a subliniat el, amintind că aceştia luptă împotriva separatiştilor proruşi de opt ani în această zonă. 

”Aşadar nu pentru că le va fi mai uşor îi acordă prioritate îşi sporesc efectivele şi pun mai multă energie în asta”, a avertizat el.

 ”Acest lucru ar putea prevesti un conflict mai lung, mai prelungit”, a subliniat acest oficial de rang înalt de la Pentagon.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite