Pariorii mizează tot mai mult pe destituirea lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unda de şoc provocată de înlăturarea abruptă a directorului FBI James Comey, care superviza ancheta cu privire la implicarea ruşilor în alegerile din Statele Unite, a intensificat pariurile cu privire la o eventuală destituire a preşedintelui american Donald Trump, transmite AFP.

Potrivit caselor de pariuri, probabilitatea ca preşedintele american să fie vizat de o procedură parlamentară de „impeachment“ aproape s-a dublat miercuri, de la 33 la 60%, a declarat Lewis Davey, un purtător de cuvânt al societăţii irlandeze de pariuri online Paddy Power, citat de AFP şi news.ro.

„N-am mai atins vreodată o asemenea probabilitate a unui «impeachment» al lui Trump în primul său mandat“, a comentat el.

Un pariu de 129.000 de dolari

Donald Trump se confruntă cu critici acerbe după ce l-a demis pe James Comey, care superviza ancheta cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a miliardarului republican şi autorităţile ruse.

Această destituire a trezit amintirea deciziei luate în 1973 de preşedintele de atunci Richard Nixon de a-l revoca pe procurorul special însărcinat cu ancheta în scandalul Watergate.

Un an mai târziu, Nixon a demisionat în faţa certitudinii că avea să fie destituit de Congres.

Paralela nu a scăpat anumitor pariori, notează AFP, potrivit news.ro.

Unul dintre ei era astfel pregătit să parieze 129.000 de dolari pe o demisie forţată a lui Trump anul acesta, chiar dacă pariul său nu a fost acceptat, a anunţat Naomi Totten, de la site-ul britanic Betfair.

În orele care au urmat destituirii lui Comey, probabilitatea unei plecări a preşedintelui american în acest an a crescut de la 10 la 25%, a precizat ea.

Nimic nu spune însă că ambalarea pariorilor are baze solide.

Pariurile online sunt foarte rar autorizate în Statele Unite, iar aceste probabilităţi reflectă doar vag opiniile americanilor.

Faptul că republicanii se află la conducere în Congres face, de altfel, puţin probabilă o procedură de destuire a preşedintelui, care provine din acest partid.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite