„Păcatele“ tatălui şi fratelui îi pot condamna candidatura lui Jeb Bush la prezidenţialele americane. Familia Bush are un istoric întunecat la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Bush a susţinut, în mod repetat, că Jeb Bush ia în considerare o candidatură la Casa Albă. Însă eşecurile tatălui şi fratelui mai mare pot distruge şansele lui Jeb Bush de a candida la prezidenţialele din 2016.

Încă din 2008, niciun republican nu a inclus în campania prezidenţială vreo referire la familia Bush. Nici George H. Bush şi nici la George W. Bush nu au un istoric de care să fie mândri şi pe baza căruia să încurajeze sau să fie solicitaţi să susţină vreun alt coleg republican. Dacă Jeb Bush decide să candideze la prezidenţiale, el va fi forţat să se distanţeze de tatăl şi de fratele său, la fel cum au făcut-o şi alţi conservatori, notează „Public Slate“.

Jeb Bush este fratele mai mic al lui George W. Bush. Jeb a fost guvernatorul statului american Florida, între 1998 şi 2007, lăudat de votanţi pentru eforturile depuse în educaţie, mediu şi economie. 

Este adevărat că este cel mai calificat din familia Bush. De asemenea, el ar fi cel mai calificat şi cel mai puţin extremist dintre toţi republicanii care vor să obţină conducerea ţării în 2016. Oare performanţele ruşinoase ale familiei sale să-i reducă şansele?, se întreabă „Public Slate“.

Peste tot în lume, fratele lui Jeb Bush, adică cel de-al 43-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, este cunoscut drept un criminal de război. Milioane de americani îl consideră la fel. Crimele împotriva umanităţii făcute în Afganistan şi Irak continuă să fie moştenirea pe care George W. Bush a lăsat-o lumii. Politice economice ratate, împreună cu costurile a două războaie ilegale, au băgat America într-o recesiune gravă. Administraţia sa a fost responsabilă de colapsul industriei bancare, în timp ce a eşuat şi să realizeze o anchetă în practicile ilegale ale acestui sector. Rezultatul a fost o pierdere masivă de slujbe şi un număr mare de case confiscate de bănci. Este îndoielnic faptul că americanii vor uita minciunile flagrante spuse de preşedintele Bush şi în Congres şi în faţa publicului privind existenţa unor arme de distrugere în masă în Irak, ascunse de Saddam Hussein.

Tatăl lui Jeb Bush, George H.W. Bush (cel de-al 41-lea preşedinte SUA), nu a fost nici el vreun sfânt. În timpul Războiului din Golf, a comandat distrugerea instituţiilor irakiene necesare pentru civili, cum ar fi apa sau electricitatea. Atacurile, ce se ştia că sunt realizate cu materiale dăunătoare, au expus mii de cetăţeni nevinovaţi la boală şi chiar la moarte. 

Familia Bush are legături cu saudiţii, care se crede că au finanţat atacurile din 11 septembrie 2001. Aşadar, lui Jeb Bush îi va fi foarte greu să se distanţeze de doi foşti preşedinţi americani cu o reputaţie atât de proastă.

Un alt obstacol pentru Jeb Bush va fi chiar din partidul său. Gruparea TEA Party (mişcare ultraconservatoare din cadrul Partidului Republican, n.r.) se va poziţiona împotriva lui Jeb Bush şi a legăturilor strânse ale familiei cu Wall Street-ul. Ei vor susţine că nu este un adevărat conservator. Criticile vor lua naştere şi pe tema reformei imigraţiei care îl aduce pe Jeb aproape de prea puţini republicani şi îl aliniază, mai degrabă, cu democraţii.

Un singur lucru îi va face decizia de a candida mai puţin dificilă. Se crede că el este un candidat eficient pentru Hillary Clinton. Potrivit sondajelor, niciun alt republican nu este considerat o opţiune viabilă împotriva lui Clinton, ci doar Jeb Bush, conchide „Public Slate“.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite