Orăşelul american în care există o lege care le cere locuitorilor să-şi cumpere o armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un orăşel din nordul statului american Georgia a fost adoptată o lege care prevede ca orice cap de familie să deţină o armă de foc, pentru o mai bună „gestionare a situaţiilor de criză din oraş“ şi pentru „menţinerea siguranţei şi bunăstării oraşului şi al locuitorilor săi“.

În plus, se pare că această ordonanţă vine ca o reacţie la masacrul care a avut loc la şcoala din Newtown, potrivit publicaţiei „Sun-Times“.

Legea, votată în unanimitate, va intra în vigoare în zece zile în oraşul Nelson, care numără 1.300 de locuitori. Cu toate acestea ea nu prevede sancţiuni şi sunt scutiţi de la respectarea ei cei care se împotrivesc, infractorii sau persoanele cu dizabilităţi fizice sau mintale.

Deşi ştie că ordonanţa nu va fi pusă în aplicare, consilierul oraşului, Duane Cronic, consideră că prin intermediul ei oraşul va deveni un loc mai sigur.

„Am asociat-o cu semnele de securitate pe care oamenii şi le pun în curtea din faţă, chiar dacă unii nici măcar nu deţin astfel de sistem. Am simţit că, pentru oraşul nostru, această ordonanţă reprezintă un astfel de semn“, a explicat consilierul pentru „Sun-Times“.

Mai mult decât atât, potrivit consiliului, legea reprezintă şi „opoziţia faţă de orice încercare viitoare a guvernului federal de confiscare a armelor de foc personale“.

Consecinţele masacrului din NewTown

În timp ce legistalorii din statele mai liberale precum New York sau California au impus legi conservatoare cu privirile la portul de armă, în zonele rurale din continentul american lucrurile au mers în direcţii opuse.

- luni, parlamentarii din Oklahoma a abandonat un proiect de lege care ar fi permis şcolilor publice să decidă dacă le vor permite sau nu profesorilor să fie înarmaţi;

- în Spring City din Utah a fost aprobată o ordonanţă prin care se recomanda rezidenţilor să poartă arme de foc;

- locuitorii din Byron au respins luna trecută o propunere care presupunea ca în fiecare locuinţă să existe o armă;

- în Dakota de Sud a fost adoptată o ordonanţă prin care angajaţilor şcolii sau voluntarilor le este permis să fie înarmaţi în campus, iar în oraşele din New Jersey şi Colorado le-a fost permis administratorilor şi profesorilor să aibă arme de foc la şcoală;

Deşi Nelson reprezintă un oraş liniştit în cadrul căruia nu au existat incidente, ordonanţa este văzută ca o măsură de precauţie, dar se datorează şi faptului că există un singur ofiţer de poliţie, a conchis „Sun-Times“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite