Obama: „Extirparea unui cancer cum este Statul Islamic nu va fi uşoară şi nici rapidă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Barack Obama. FOTO: Reuters
Preşedintele SUA, Barack Obama. FOTO: Reuters

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a atras atenţia marţi, în cadrul unei discurs, că extirparea unui „cancer” cum este gruparea jihadistă Statul Islamic nu va fi uşoară şi nici rapidă, dar a precizat că exclude posibilitatea unei intervenţii militare terestre a armatei americane împotriva acesteia, informează  „The Telegraph”.

„Statul Islamic nu are ce căută în istoria secolului al XXI-lea. Vom continua să luptăm împotriva terorismului (…) America nu va uita, obiectivele noastre sunt pe termen lung, avem răbdare şi se va face dreptate”, a afirmat Obama în discursul susţinut în faţa Legiunii Americane, făcând referire  la asasinarea ziaristului James Foley de gruparea jihadistă”

„Extirparea unui cancer cum este Statul Islamic nu va fi uşoară şi nici rapidă (...) Dar viziunea acestuia plină de ură nu poate trece de apărarea Statelor Unite”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Obama a atras atenţia că decapitarea jurnalistului american a oripilat întreaga lume, iar oamenii au văzut, dacă mai era nevoie, brutalitatea celor din IS, potrivit „The Telegraph”

Preşedintele american a adus precizări şi asupra strategiei ţării sale în ceea ce priveşte această problemă. Astfel, deşi IS  a obţinut succese militare considerabile în Siria şi Irak şi controlează teritorii întinse ale acestor ţări, Washingtonul ă nu va ordona desfăşurarea de trupe americane în Siria sau Irak.

„Desfăşurările militare pe scară extinsă nu constituie răspunsul potrivit (...) întrucât ele se prelungesc în timp şi sfârşesc prin alimentarea extremismului”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

La începutul lunii august administraţia americană a fost de acord şi a ordonat raiduri aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic în zona Irakului, discursul oficial al celor de la Washington fiind acela că vor să facă tot ce este necesar pentru a-i captura pe cei care fac rău americanilor

„Acţiunea noastră militară în Irak trebuie să fie parte a unei strategii mai ample de protejare a americanilor şi de sprijinire a aliaţilor noştri pentru ca aceştia să poată lupta împotriva Statului Islamic” a reiterat şi Barack Obama.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite