O autostradă importantă din SUA s-a prăbuşit în Philadelphia. Traficul din estul ţării, perturbat VIDEO

0
Publicat:

O porţiune a autostrăzii I-95, una dintre cele mai aglomerate din partea de est a Statelor Unite, s-a prăbuşit în Philadelphia duminică dimineaţă, după un incendiu al unei autocisterne și ar putea fi nevoie de câteva luni pentru restabilirea traficului pe această axă rutieră crucială, potrivit AFP.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6.20 a.m. (10:20 a.m. GMT), oră la care, duminică dimineaţa, traficul este în general slab.

Nimeni dintre cei care circulau pe autostrada 95 nu a fost rănit, dar autorităţile se străduiesc „să identifice pe toţi cei care ar fi putut fi afectaţi de incendiu", a spus guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro, duminică după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Televiziunile locale au difuzat imagini impresionante cu un nor imens de fum negru şi cele patru benzi ale acestei secţiuni de autostradă care se prăbuşesc brusc peste un drum de importanţă mai mică, care trecea pe dedesubt. Pe acest drum secundar a luat foc autocisterna.

„Un incendiu major sub I-95 (...) a provocat prăbuşirea autostrăzii", a confirmat Sarah Peterson, purtătoarea de cuvânt a Primăriei din Philadelphia, într-un comunicat transmis AFP.

Reprezentanții serviciului de pompieri ai oraşului Philadelphia care a intervenit  au anunțat un „incendiu de proporţii provenind de la un vehicul".

Trafic auto perturbat

Închiderea Autostrăzii I-95 la intrarea de nord-est în Philadelphia, un oraş de aproximativ 1,5 milioane de locuitori, va perturba grav traficul către şi dinspre New York. Cei peste 3.000 de kilometri ai săi leagă statul Maine, în extremul nord-est al ţării, de Miami, cel mai mare oraş din Florida, în sud-est.

„Aceasta este o arteră majoră pentru populaţie şi mărfuri, iar închiderea ei va avea consecinţe semnificative pentru oraş şi regiune până la finalizarea reconstrucţiei", a scris pe Twitter secretarul american al Transportului, Pete Buttigieg, care a avertizat că refacerea secţiunii avariate a autostrăzii ar putea dura săptămâni.

Șoferul autocisternei, căutat de poliție

Poliţia din Philadelphia şi Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozivi îl caută pe şoferul autocisternei, despre care nu se ştie unde se află, potrivit presei locale.

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre situaţie, iar echipele sale sunt în contact cu autorităţile locale pentru a oferi asistenţă, a declarat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite