Nou val de critici la adresa lui Elon Musk, văzut alături de ginerele lui Trump la finala CM din Qatar FOTO VIDEO

0
Publicat:

Elon Musk a făcut furori pe Twitter, după ce a participat duminică la finala Cupei Mondiale din Qatar, alături de ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, conform Newsweek.

Musk fusese vizat recent de un alt val de critici Foto: Arhivă
Musk fusese vizat recent de un alt val de critici Foto: Arhivă

Imaginile cu cei doi de la finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar, unde s-a disputat meciul între Franța și Argentina, au inundat site-ul de socializare, mulți oameni punând sub semnul întrebării relațiiile dintre ei.

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, a redistribuit postată de reprezentantul Eric Swalwell, un democrat din California, cu legenda: „Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte...”. Cohen a adăugat: „Mai degrabă 2 miliarde!

Potrivit sursei citate, Cohen părea să facă referire la Kushner, care a fost consilier principal în administrația Trump, care ar fi primit o investiție de 2 miliarde de dolari de la Fondul de investiții publice condus de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, după ce a părăsit Casa Albă, anul trecut. Comisia de Supraveghere a Camerei a declarat în iunie că va investiga acest acord.

Banii au fost investiți în firma de capital privat recent înființată a lui Kushner, Affinity Partners, potrivit The New York Times. În schimbul investițiilor, fondul saudit ar primi o participație de cel puțin 28% din firma lui Kushner, potrivit Times. Relația dintre prințul moștenitor și Kushner a început în 2016, când s-au cunoscut pentru prima dată.

Renumitul războinic al libertății de exprimare (...)  Elon Musk, petrecând cu Jared Kushner la Cupa Mondială, în timp ce Twitter anunță o represiune URIAȘĂ pe rețelele sociale. Acum este împotriva regulilor să adăugați link-uri de la FB, Instagram, Truth Social și chiar să transmite-ți oamenilor linktr.ee-ul dvs”, a scris pe Twitter  Philip DeFranco (o personalitate americană de pe YouTube).

Jordan Zakarin, jurnalist al More Perfect Union, o organizație media nonprofit, și-a împărtășit părerile despre Musk și Kushner și a postat pe Twitter: „Elon Musk și Jared Kushner la Cupa Mondială cu Saudiții. (...) Elon merită timpul său privat cu familia sa.

Elon Musk a fost la Cupa Mondială cu Jared Kushner — ginerele lui Donald Trump care a primit o investiție de 2 miliarde de dolari de la un fond din Arabia Saudită condus de prințul moștenitor, Mohammed bin Salman. Al doilea cel mai mare acționar al Twitter este un prinț al Arabiei Saudite. O mulțime de coincidențe aici”, a subliniat actorul Dash Dobrofsky.

Analistul politic Craig Agranoff a declarat duminică pentru Newsweek: „Nu este neapărat „rău” ca Elon Musk să petreacă timp cu Jared Kushner. În cele din urmă, depinde de Elon Musk să decidă cum vrea să-și petreacă timpul și cu cine vrea să-l petreacă.

Agranoff a continuat: „Nu este adecvat ca noi să judecăm interacțiunile lor personale. Kushner este un fost consilier principal al fostului președinte Donald Trump. Este posibil ca unii oameni să nu fie de acord cu opiniile sau acțiunile sale politice și, prin urmare, ar putea considera că este nepotrivit ca Elon Musk să petreacă timp cu el.”

Recent Musk a suspendat, apoi a restabilit, conturile mai multor jurnalişti din cauza unei controverse privind publicarea datelor publice despre avionul miliardarului, provocând un alt val de critici.

Reamintim și că Elon Musk a lansat duminică un sondaj pe platforma de socializare, întrebând dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al companiei, adăugând că va respecta rezultatele sondajului,.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite