Echipa lui Elon Musk caută investitori pentru Twitter

0
Publicat:

Echipa lui Elon Musk a contactat investitorii pentru a strânge noi fonduri pentru platforma sa de socializare Twitter, aflată în dificultate, a spus unul dintre investitori, potrivit Reuters.

Echipa lui Elon Musk a contactat investitorii pentru a strânge noi fonduri pentru Twitter
Echipa lui Elon Musk a contactat investitorii pentru a strânge noi fonduri pentru Twitter

Ross Gerber, președinte și CEO la Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, a declarat pentru Reuters că a fost contactat de un reprezentant Musk pentru a oferi mai multe acțiuni la același preț, 54,20 USD, pe care Musk l-a plătit pentru a lua compania privată în octombrie.

Jared Birchall, directorul general al biroului de familie al lui Elon Musk a contactat potențialii investitori săptămâna aceasta, a informat vineri platforma de știri Semafor, citând două persoane familiare cu efortul de strângere de fonduri.

Twitter și Musk nu au răspuns solicitărilor Reuters de comentarii.

Twitter a văzut agenții de publicitate fugind pe fondul îngrijorărilor cu privire la abordarea lui Musk în ceea ce privește controlarea tweet-urilor, lovind veniturile și capacitatea sa de a plăti dobândă pentru datoria de 13 miliarde de dolari pe care Musk și-a asumat-o pentru a cumpăra compania de social media.

În urmă cu câteva zile, presa internațională scria că Twitter a încetat să mai plătească chiria pentru unele dintre contractele de închiriere a birourilor sale și nu a plătit numeroși alți furnizori de când Elon Musk a achiziționat compania la sfârșitul lunii octombrie.

Twitter avea birouri în întreaga lume înainte ca Musk să o achiziționeze, iar multe dintre ele sunt încă în uz. Dar închiriază spațiul, în loc să îl dețină, iar de când Twitter a fost preluat de Musk, facturile lunare nu au fost plătite.

În unele cazuri, proprietarii au oferit oferte de reziliere a contractului de închiriere prin care Twitter nu ar mai datora întreaga sumă, dar au fost refuzați.

Musk a mai vândut acțiuni în valoare de 3,6 miliarde de dolari la Tesla la începutul acestei săptămâni, ceea ce face ca acțiunile companiei de vehicule electrice vândute în acest an în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au înregistrat vineri cea mai mare pierdere săptămânală din martie 2020, investitorii fiind din ce în ce mai îngrijorați de faptul că Musk este distras de Twitter și de încetinirea economiei globale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite