Noi detalii şocante din ancheta privind camionul în care au fost găsiţi 53 de morţi. Şoferul era drogat şi se ascundea printre cadavre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Şoferul camionului abandonat, plin cu zeci de migranţi, care au murit din pricina căldurii, în San Antonio, a fost găsit de poliţie drogat şi ascuns într-un tufiş, printre cadavre, relatează Reuters.

Poliţiştii din San Antonio l-au surprins, luni, pe Homero Zamorano Jr, originar din Texas, într-un tufiş, în vecinătatea camionului abandonat, conform documentelor predate, joi, în instanţă.

Cincizeci şi trei de migranţi au murit în incidentul legat de traficul de persoane înregistrat în Statele Unite.

Membrul Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, Henry Cuellar a declarat pentru Reuters că s-a descoperit că Zamorano consumase metamfetamină.

Homero Zamorano Jr, 45 de ani, a fost înfăţişat, joi, instanţei din San Antonio, unde a fost informat de acuzaţiile de trafic de persoane. În cazul în care va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă maximă de închisoare pe viaţă sau pedeapsa cu moartea şi o amendă de până la 250.000 de dolari.

Inculpatul va fi în arest până la următoarea audiere, care va avea loc în 6 iulie.

Anchetatorii, care au fost la faţa locului, au afirmat că au descoperit cadavrele migranţilor în remorca camionului, dar şi în iarba din apropiere. Printre cadavre a fost găsit şi Zamorano, care a fost transportat la spital pentru analize toxicologice.

De asemenea, anchetatorii au declarat că bărbatul ar fi încercat să spună că este unul dintre supravieţuitori.

Camionul transporta migranţi din Mexic, Honduras, Guatemala şi El Salvador şi a fost descoperit într-o zonă industrială pustie, în apropiere de o autostradă, la marginea graniţei SUA-Mexic.

Autorităţile solicitate la faţa locului au declarat că nu au găsit nicio sursă de apă potabilă sau indicii că în camion ar fi fost vreo instalaţie de aer condiţionat. 

SUAPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite