Bilanţul victimelor din camionul din Texas a ajuns la 53

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Bilanţul tragediei migranţilor găsiţi morţi într-un camion în San Antonio, Texas, a crescut la 53 de victime, au anunţat, miercuri, serviciile de imigraţie din SUA, citate de presa internaţională.

Alte unsprezece persoane mai erau internate în regiune, au adăugat ei fără a preciza starea de sănătate.

Dintre cele 53 de victime, 27 erau din Mexic, 14 din Honduras, şapte din Guatemala şi două din El Salvador, a declarat Francisco Garduno, şeful Institutului Naţional al Migraţiei din Mexic. Trei persoane nu au fost încă identificate.

Descoperirea înspăimântătoare a fost făcută luni seară, când un muncitor din oraşul San Antonio a auzit un apel de ajutor lângă un drum unde lucra şi a deschis uşa din spate a camionului. Serviciile de urgenţă au scos mai întâi 46 de cadavre şi şaisprezece persoane "conştiente", inclusiv patru minori, care au fost transferate la spitalele din apropiere. După o zi marcată de temperaturi apropiate de 40 de grade, aceştia au suferit de hipertermie şi deshidratare.

Poliţia federală a arestat marţi doi bărbaţi la o adresă legată de plăcuţa de înmatriculare a camionului, potrivit documentelor instanţei. Juan Francisco D'Luna-Bilbao şi Juan Claudio D'Luna-Mendez, doi cetăţeni mexicani ale căror vize de turist expiraseră, sunt acuzaţi pentru că au purtat o armă interzisă. O a treia persoană, suspectată că ar fi condus camionul, a fost arestată şi în apropierea locului unde era parcat vehiculul în timp ce era „sub efectul metamfetaminei”, potrivit cotidianului San Antonio Express-News, citând surse din poliţie. De asemenea, el „a încercat să se prefacă drept unul dintre supravieţuitori”, a spus Francisco Garduno.

image
SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite