Miliardarul Bill Ackman donează 3,25 milioane de dolari pentru ambulanţe destinate Ucrainei

0
Publicat:

Miliardarul Bill Ackman, administrator al unui fond de investiţii, a promis să doneze 3,25 milioane de dolari pentru a ajuta la cumpărarea de ambulanţe pentru Ucraina, potrivit unui coleg investitor care a menţionat o conversaţie cu acesta, informează luni Reuters.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Donaţia lui Ackman va acoperi achiziţionarea a 15 ambulanţe Toyota 4x4 Land Cruiser special echipate, precum şi costurile de operare a acestora pe linia frontului, a scris într-un e-mail prietenilor şi contactelor sale profesionale investitorul Whitney Tilson, care face parte din consiliul consultativ al organizaţiei caritabile a lui Ackman, Pershing Square Foundation.

Fondul de investiţii al lui Ackman, Pershing Square Capital Management, gestionează active de aproximativ 16 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al lui Ackman nu a putut fi contactat pentru comentarii. Tilson nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Tilson coordonează eforturile de a cumpăra ambulanţe pentru Ucraina, care vor fi operate de grupul de asistenţă umanitară MOAS (Migrant Offshore Aid Station), cu sediul în Malta.

Ackman, al cărui străbunic a emigrat în Statele Unite din Ucraina, are o avere netă estimată la 3,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Ackman şi soţia sa, Neri Oxman, s-au angajat să doneze cea mai mare parte a averii lor şi au susţinut numeroase cauze, de la cercetarea medicală şi asistenţă pentru Haiti după cutremur, până la echipajul de caiac al Universităţii Harvard. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite