Mii de persoane au manifestat la Washington și la Londra pentru a cere încetarea focului în Fâșia Gaza | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane au manifestat la Washington și la Londra în sprijinul populației palestiniene din Fâșia Gaza, solicitând încetarea „imediată” a focului şi criticând sprijinul acordat Israelului de către Statele Unite şi Marea Britanie, transmite AFP, scrie Agerpres.

Steag SUA FOTO: Shutterstock
Steag SUA FOTO: Shutterstock

Fluturând steaguri palestiniene şi mulţi purtând tradiţionalul kefieh, mii de persoane, marea majoritate tineri, s-au adunat în centrul capitalei americane, în cea de-a 99-a zi a războiului dintre Israel şi Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

„Încetarea imediată a focului!”, au scandat participanţii, care au afişat pancarte cu „Libertate pentru Palestina” sau „Lăsaţi Gaza să trăiască, opriţi finanţarea genocidului”.

Pe o platformă, mai mulţi palestinieni-americani originari din Fâşia Gaza veniţi din diferite state, precum Michigan şi Texas, au povestit cu emoţie despre soarta celor dragi ucişi sau răniţi în Palestina şi au îndemnat administraţia preşedintelui Joe Biden să pună capăt sprijinului militar şi financiar acordat Israelului. 

„Preşedintele Biden ar putea opri cu uşurinţă această nebunie” punând presiune asupra prim-ministrului Benjamin Netanyahu, a spus unul dintre ei în urale.

Tot sâmbătă a avut loc, la Londra, a şaptea demonstraţie de sprijin pentru populaţia din Fâşia Gaza din 7 octombrie. După pauza de vacanţa de sfârşit de an, mobilizarea a fost reinițiată în capitala Marii Britanii ca şi în alte 30 de ţări din lume, cu un marş cu plecare din City spre Piaţa Parlamentului, unde se află Palatul Westminster.

În manifestația formată din demonstranţi de toate vârstele, dintre care mulţi au venit cu familiile, se putea vedea pancarte care chemau la „oprirea bombardării copiilor” în Gaza, amestecate cu ramuri de măslin şi steaguri curcubeu cu sloganul „Pace” şi sute de steaguri palestiniene.

Pe alte pancarte în care erau premierul britanic Rishi Sunak alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Joe Biden se cerea Regatului Unit să „oprească finanţarea genocidului”, unii demonstranţi afişând „ruşinea de a fi englezi”

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite