Netanyahu: „Alianţa Israel-SUA, de neclintit''. Îngrijorările lui Biden

0
Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri,la Summitul pentru Democraţie convocat de preşedintele american Joe Biden, că alianţa dintre Israel şi SUA este „de neclintit”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

  Benjamin Netanyahu. FOTO EPA-EFE
Benjamin Netanyahu. FOTO EPA-EFE

„Israel şi SUA au avut divergenţe ocazionale, însă vreau să vă asigur că alianţa dintre cea mai mare democraţie din lume şi democraţia puternică, mândră şi independentă care este Israel, în inima Orientului Mijlociu, este de neclintit. Nimic nu poate schimba asta", a declarat Netanyahu în cadrul summitului virtual.

Biden, îngrijorat cu privire la proiectul de reformă judiciară propus de Netanyahu

Președintele american Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu proiectul controversat de reformă judiciară din Israel.

Netanyahu și-a arătat, în cadrul intervenţiei sale de miercuri, convingerea că este posibil să se obţină un consens naţional amplu în legătură cu reforma judiciară propusă de el, potrivit Reuters.

Declarația vine după ce, luni, premierul israelian a anunţat o pauză în procesul legislativ de schimbare a sistemului de justiţie, în contextul în care propunerea sa a declanşat proteste masive.

A doua ediţie a Summitului pentru Democraţie, organizată de SUA, Costa Rica, Olanda, Zambia şi Coreea de Sud, reprezentând cele cinci continente, survine în plin război în Ucraina şi pe fondul temerilor în faţa creşterii puterii Chinei.

În cadrul summitului, preşedintele american Joe Biden ar urma să anunţe aproape 700 de milioane de dolari pentru a sprijini „reînnoirea democratică" în lume

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite