Măsură orwelliană a administraţiei Trump: Departamentele din Sănătate nu mai au voie să folosească termeni precum: fetus, transsexual sau diversitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Trump le-a cerut agenţiilor din cadrul departamentelor din Sănătate să nu utilizeze anumite cuvinte şi fraze în documentele oficiale ce sunt întocmite în vederea bugetului de anul viitor, a relatat cotidianul Washington Post.

Conform jurnaliştilor de la WaPo, una dintre cele mai importante agenţii - Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Maladiilor din Atlanta, a primit o listă cu şapte termeni sau fraze interzise: „vulnerabil”, „îndreptăţire”, „diversitate”, „transsexual”, „fetus”, „bazat pe dovezi” şi „în conformitate cu cercetările ştiinţifice”.

Oficialilor din cadrul unei alte agenţii li s-a cerut să folosească termenul „Obamacare” în locul titlului oficial „Affordable Care Act” pentru a descrie reforma din sănătate semnată de fostul preşedinte Obama, şi să folosească termenul de „schimburi” în loc de „pieţe de schimb” în referinţă la modul în care oamenii îşi pot cumpăra asigurare medicală subvenţionată de către guvernul federal. 

În plus, se arată în articolul publicat de Washington Post, Departamentul de Sănătate a eliminat orice informaţie despre persoanele LGBT de pe site-ul departamentului.

Oficialii din departamentul de Sănătate au respins acuzele formulate de Washington Post.

„Afirmaţia că Departamentul de Sănătate (HHS) are o listă de „termeni interzişi” reprezintă o reprezentare complet falsă a discuţiilor ce au loc în cadrul procesului de formulare a bugetului”, a afirmat Matt Lloyd, purtătorul de cuvânt al HHS.

„HHS va continua să facă uz de ultimele cercetări ştiinţifice pentru a îmbunătăţi sănătatea tuturor cetăţenilor americani”, a adăugat acesta.

Jurnaliştii de la WaPo susţin că în documentele oficiale ale Departamentului de Stat termenul de educaţie sexuală a fost înlocuit cu „evitarea riscurilor sexuale”. Aceştia au subliniat faptul că administraţia Trump nu a oferit nicio explicaţie pentru aceste schimbări.

„În niciun moment în carierea mea în cadrul Centrului din Atlanta nu am întâlnit nicio presiune ideologică precum aceasta”, a declarat pentru WaPo un oficial din cadrul Centrului de Prevenire şi Combatere a Maladiilor din Atlanta.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite