Marina americană plănuieşte să construiască centre pentru zeci de mii de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grăniceri americani verifică o familie de imigranţi care au trecut frontiera SUA-Mexic aproape oraşul Rio Grande Texas FOTO Guliver/GettyImage / Arhivă
Grăniceri americani verifică o familie de imigranţi care au trecut frontiera SUA-Mexic aproape oraşul Rio Grande Texas FOTO Guliver/GettyImage / Arhivă

Marina Americană plănuieşte să construiască pe terenuri abandonate din Alabama şi California centre pentru zeci de mii de imigranţi.

Potrivit unui document obţinut de revista Time, Marina plănuieşte construirea unor tabere „temporare şi austere” care să adăpostească 25.000 de imigranţi pe trei terenuri din Alabama, 47.000, în apropiere de San Francisco, şi alte 47.000, în sudul Californiei.

Potrivit aceluiaşi document, cheltuielile pentru o astfel de tabără pentru 25.000 de oameni sunt estimate la 233 de milioane de dolari pentru şase luni, citează AFP.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Jamie Davis, a spus că Departamentul de Apărare face o planificare prudentă. „Până la acest moment, nu a venit nicio cerere din partea Departamentului pentru Securitate Internă pentru susţinerea Departamentului de Apărare în găzduirea imigranţilor ilegali”.

Soarta a 2.300 de copii separaţi de părinţii lor la graniţa SUA cu Mexic a rămas neclară, după două zile de când preşedintele Donald Trump a pus capăt separării famiilor de imigranţi.

Trump insistă că graniţa de sud trebuie „menţinută puternică”. „Nu putem permite ca ţara noastră să fie condusă de imigranţi ilegali în timp ce democraţii spun poveştile lor false despre tristeţe, sperând că îi vor ajuta la alegeri”, a scris el pe Twitter.

Preşedintele american s-a întâlnit la Casa Albă cu părinţi ale unora dintre victimele imigranţilor ilegali. Aceşti părinţi au fost „separaţi permanent de cei dragi”, a spus Trump, „pentru că au fost ucişi de străini criminali”.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite