Kamala Harris și-a ales vicepreședintele: Cine este Tim Walz, politicianul de 60 de ani din Minnesota

0
Publicat:

Tim Walz, ales de Kamala Harris pentru funcţia de vicepreşedinte dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, a acceptat oficial joi nominalizarea Partidului Democrat, relatează AFP.

foto tim walz și kamala harris
Kamala Harris și-a ales vicepreședintele: Tim Walz din Minnesota FOTO Arhivă

„Este onoarea vieţii mele să accept nominalizarea, a declarat el în prezenţa delegaţilor reuniţi la Chicago în cadrul Convenţiei Partidului Democrat.

Politicianul democrat din Minnesota a fost propulsat în prim-plan după retragerea preşedintelui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă şi intrarea în scenă a vicepreşedintei Kamala Harris, una din cele mai mari răsturnări din istoria politică americană.

În vârstă de 60 de ani, el a acceptat la începutul lunii august să devină mâna dreaptă a vicepreşedintei SUA şi, de atunci, a călătorit prin ţară alături de ea.

Tim Walz, un fost profesor de geografie care a crescut în statul rural Nebraska, este o alegere care ar trebui să îi liniştească pe alegătorii mai moderaţi ai partidului, care ar fi putut să o considere prea progresistă pe Kamala Harris.

Walz și-a petrecut anii de formare în mediul rural din Nebraska. S-a născut în West Point și s-a mutat la Valentine înainte de a absolvi liceul în Butte. După absolvirea Chadron State College, a predat în Alliance. Toate aceste orașe sunt departe de centrele demografice din Lincoln și Omaha.

Discursul lui Walz se concentrează pe „valorile” pe care spune că le-a dobândit din copilăria în Valentine și Butte.

„Puterea vine din valorile noastre, valorile de a lucra împreună, de a trece peste diferențe și de a fi întotdeauna dispus să fie un vecin care să dea o mână de ajutor”, a declarat Walz în timpul primei sale opriri de campanie solo în Omaha în weekend. „Acum este timpul ca vicepreședintele Harris și cu mine, deoarece candidăm pe baza acestor valori, să le ducem la Casa Albă.”

Democraţii îi laudă, de asemenea, lui Walz palmaresul în protejarea dreptului la avort, una din temele majore înaintea alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie. 

În plus, Walz s-a alăturat Gărzii Naționale la vârsta de 17 ani și a servit 24 de ani, mai întâi în Nebraska, apoi în Minnesota. În acest timp, a fost chemat la dezastre naționale și la o desfășurare la Cercul Arctic din Norvegia, potrivit npr.org.

A împlinit cei 20 de ani necesari pentru pensionare în 2001, dar s-a înrolat din nou după atacurile din 11 septembrie. Singura sa detașare în timp de război a fost în Italia în 2003, pentru a suplini trupele care erau trimise în Afganistan.

Astfel, candidatul republican la funcția de vicepreședinte JD Vance și mulți veterani de pe rețelele de socializare nu au fost de acord cu faptul că Walz a spus că a purtat arme „în război” atunci când a vorbit despre controlul armelor într-un videoclip distribuit de campania Harris-Walz.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite