Video Kamala Harris îl atacă pe Trump şi îşi apără ideile despre energie, imigraţie şi Israel, în primul său interviu televizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedinta Kamala Harris a afirmat că America este „pregătită să întoarcă pagina” Trump, în primul ei interviu în calitate de candidat la Casa Albă, pe parcursul căruia şi-a apărat ideile despre energie, imigraţie şi Israel. „Valorile mele nu s-au schimbat”, a spus Harris.

Vicepreşedinta Kamala Harris a acordat primul interviu televizat FOTO: FB
Vicepreşedinta Kamala Harris a acordat primul interviu televizat FOTO: FB

Kamala Harris a apărut în interviul preînregistrat la CNN împreună cu contracandidatul său, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz. A fost primul ei interviu în calitate de candidat la președinție, scrie BBC.

Harris a susținut că administrația Biden a reușit să „redreseze economia” după pandemie și a redus numărul de treceri ilegale ale frontierelor în ultimele luni.

Vicepreședintele SUA a numit politicile Casei Albe un „succes”, subliniind scăderea costurilor medicamentelor eliberate pe bază de rețetă și a ratei șomajului: „Este o treabă bună. Mai sunt multe de făcut”.

Cele mai tensionate schimburi de replici dintre Kamala Harris și Dana Bash, intervievatoare CNN, s-au axat pe afirmația că pozițiile politice ale candidatei democrate au suferit „schimbări” în perioada în care a fost vicepreședintă și candidată la președinție.

„Cred că cel mai important și mai semnificativ aspect al perspectivei mele politice și al deciziilor mele este că valorile mele nu s-au schimbat”, a spus Harris, potrivit BBC.

Kamala Harris s-a referit și la efortul său de a aborda schimbările climatice și la sprijinul pentru Green New Deal, o propunere democrată de a reduce dependența de combustibilii fosili, ca la ceva ce rămâne o valoare fermă atunci când a fost presată cu privire la pozițiile sale politice schimbătoare.

„Întotdeauna am crezut, și am lucrat la asta, că criza climatică este reală, că este o chestiune urgentă”, a spus Harris.

Cu toate acestea, în ceea ce privește subiectul „securizării frontierei noastre”, Harris a declarat că „valorile mele nu s-au schimbat” și a făcut referire la perioada în care, în calitate de procuror general al Californiei, „a urmărit organizațiile criminale transnaționale”.

La începutul acestui an, vicepreședintele a susținut un acord bipartizan de linie dură privind securitatea frontierelor, care ar fi inclus sute de milioane de dolari pentru construirea unui zid la frontieră.

Trump a făcut presiuni asupra republicanilor din Congres pentru a anula acordul, însă dna Harris a promis că îl va „promulga” dacă va fi aleasă. Ea s-a angajat să îl promulge din nou în timpul interviului CNN.

Pentru a explica punctul său de vedere moderat privind imigrația, candidata democrată a declarat pentru CNN că deplasările sale prin țară în calitate de vicepreședinte au făcut-o „să creadă că este important să se ajungă la un consens și că este important să găsim un loc comun de înțelegere a modului în care putem rezolva problemele”.

În acest sens, Harris s-a angajat să includă în cabinetul său prezidențial o persoană „care să fie republicană”. Ea a spus că astfel își va îndeplini promisiunea de a fi un președinte „pentru toți americanii”.

„Mi-am petrecut cariera invitând diversitatea de opinii. Cred că este important să avem oameni la masă atunci când se iau unele dintre cele mai importante decizii, care au opinii diferite”, a spus Kamala Harris.

Ce spune Harris despre războiul din Gaza

De asemenea Harris a fost întrebată despre războiul din Gaza și a reiterat poziția Casei Albe potrivit căreia atât Israelul, cât și Hamas trebuie „să ajungă la o înțelegere” și că palestinienii merită să aibă propria lor țară vecină cu Israelul.

„Acest război trebuie să se încheie și trebuie să ajungem la un acord care să vizeze eliberarea ostaticilor”, a susținut Harris.

Ea nu s-a angajat să impună un embargo asupra armelor Israelului, așa cum au cerut unii membri ai flancului stâng al partidului său.

Harris nu a explicat revenirea sa asupra interzicerii fracturării - o tehnică de recuperare a gazelor și a petrolului din rocile de șist, utilizată de o industrie care este deosebit de puternică în statul Pennsylvania, aflat în plină luptă.

Harris a declarat că „nu există niciun dubiu că sunt în favoarea interzicerii fracturării” în timpul unei ședințe publice CNN în 2019. Dar, de când a devenit vicepreședintă, ea a revenit asupra acestei opinii - chiar votând în Senat votul de departajare cu privire la noile contracte de închiriere pentru fracturare.

Harris, despre Biden: Este atât de inteligent

Vicepreședintele a susținut, de asemenea, că președintele ar fi putut servi din nou.

„Este atât de inteligent și am petrecut ore întregi cu el în Biroul Oval și în sala de ședințe. Are inteligența, angajamentul, judecata și dispoziția pe care cred că poporul american le merită, pe bună dreptate, la președintele lor”.

Ea a spus că Trump, prin contrast, nu are niciuna dintre aceste calități.

Kamala Harris a fost criticată de republicani și de unii experți pentru că a refuzat până acum să țină o conferință de presă sau un interviu detaliat. Criticii ei au susținut că a evitat ca dosarul său să fie contestat.

Apariția sa la CNN marchează primul său interviu substanțial de când Joe Biden a ieșit din cursă.

Candidatul republican Donald Trump a respins deja primul interviu al vicepreședintelui, care a durat 27 de minute, deoarece a fost preînregistrat și l-a inclus pe Walz. El a folosit un singur cuvânt în recenzia sa după încheierea acestuia.

„BORING!!!”, a scris fostul președinte pe Adevărul Social.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite