Jurnaliştii de la Capitoliu, atacaţi de protestatari. Zeci de echipamente media au fost distruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Mai mulţi jurnalişti care relatau despre violenţele de miercuri de la Capitoliu au fost ţinta protestatarilor care au distrus mai multe echipamente şi i-au forţat pe jurnalişti să părăsească zona.

În timp ce protestatarii luau cu asalt clădirea Capitoliului, o mulţime de protestatari pro-Trump au acuzat jurnaliştii care relatau evenimentele, din afara clădirii unde se desfăşura procesul validării lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA. Imaginile filmate i-au arătat pe susţinătorii lui Donald Trump răsturnând gardurile metalice în spatele cărora se aflau reprezentanţii presei, arată Business Insider.

VIDEO Youtube / News 360

De asemenea, unul dintre fanii lui Trump a fost surprins în imagini lovind violent cu un băţ de steag echipamentele televiziunilor care transmiteau de la faţa locului. Totodată, oamenii furioşi au adus injurii adresa „presei mainstream”.

„Plecaţi de aici!” au mai strigat susţinătorii lui Trump la adresa jurnaliştilor, numindu-i „trădători”, adaugă Business Insider. Apoi, unii protestatari au distrus camerele de filmat rămase după ce jurnaliştii s-au retras.

Trump a criticat în mod constant presa, calificându-i pe jurnaliştii care s-au opus opiniilor promovate de guvernul său drept „duşmanul poporului”. Totodată, Donald Trump le-a cerut fanilor săi să meargă spre Capitoliu, cu doar două ore înainte ca aceştia să pătrundă prin violenţă în clădirea unde parlamentarii ratificau rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie 2020.

Membri ai guvernului american au analizat posibilitatea înlăturării de la putere a lui Donald Trump după lovitura în forţă a partizanilor săi în Congres, au raportat miercuri seară mai multe media, notează AFP.

Discuţiile s-au centrat asupra celui de-al 25-lea amendament la Constituţia americană, care îi autorizează pe vicepreşedinte şi o majoritate a cabinetului să îl declare pe preşedinte "inapt" să îşi exercite funcţiile, potrivit canalelor CNN, CBS şi ABC, care se sprijină pe surse anonime.

Până în prezent însă vicepreşedintelui Mike Pence nu i-a fost prezentată nicio propunere oficială, a precizat CBS.

FOTO Profimedia

suporterii lui trump au distrus echipamentele jurnaliştilor care relatau evenimentele. foto profimedia
SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite