Joe Biden subliniază urgenţa acţionării în problema controlului armelor de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele american Joe Biden FOTO Reuters
Vicepreşedintele american Joe Biden FOTO Reuters

Vicepreşedintele american Joe Biden a subliniat luni existenţa unui sentiment de urgenţă fără precedent printre poliţişti şi oficiali în vederea înăspririi legislaţiei privind armele de foc.

„Principalul lucru pe care l-am perceput în urma discuţiilor cu oficialii şi cu oamenii legii pe care i-am întâlnit aici este acest sentiment de urgenţă“, a explicat Biden după ce s-a întâlnit cu primarul din Philadelphia Michael Nutter, cu şefi de poliţie, trei congresmeni şi un senator.

El a invocat incidentul armat din Wilmington, Delaware, în care trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost rănite într-un tribunal din New Castle County, la circa 60 de kilometri de Philadelphia.

De asemenea, înaltul responsabil a amintit şi de masacrul comis într-o şcoalã primară din Newtown, Connecticut, la 14 decembrie, în care 20 de copii şi şase adulţi au murit.

„Nu mai putem aştepta. Imaginile cu acei copii nevinovaţi ciuruiţi de gloanţe au cutremurat conştiinţa naţiunii, iar naţiunea ne cere să acţionăm cu responsabilitate“, a subliniat vicepreşedintele american.

Problema controlului armelor ar urma să fie o temă centrală a discursului despre starea naţiunii pe care preşedintele Barack Obama îl va rosti marţi noapte, notează Reuters.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite