Joe Biden, despre implicarea vedetei Taylor Swift în campania sa electorală: „Subiectul este clasificat ca secret”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden a glumit, luni, pe tema implicării cântăreţei Taylor Swift în campania sa electorală, spunând că este „un subiect secret”, transmite Reuters.

Joe Biden, foto arhivă
Joe Biden, foto arhivă

Joe Biden a surprins publicul american prin apariţia sa la emisiunea „Late Night with Seth Meyers” („Seara târziu cu Seth Meyers” - n.r.) a televiziunii NBC. Actorul de comedie Seth Meyers a început prin a menţiona că, potrivit sondajelor de opinie, 18% din americani cred că între Biden şi Swift există într-un fel o colaborare confidenţială. La întrebarea „Puteţi confirma sau nega că există o conspiraţie activă între dvs. şi domnişoara Swift?”, preşedintele a răspuns rapid, provocând râsetele publicului: „De unde aveţi informaţia asta? Este secretă”.

El a recunoscut că Taylor Swift, foarte populară în rândul tinerilor, l-a susţinut la alegerile prezidenţiale din 2020, dar a refuzat să dea un răspuns explicit despre actuala campanie electorală, preferând să glumească în continuare.

Biden s-a confruntat cu critici ca fiind cel mai „timid” președinte din epoca modernă în fața presei. De la preluarea mandatului, el a acordat doar 86 de interviuri, comparativ cu 300 de către Trump și 422 de către Barack Obama în același moment al președințiilor lor, potrivit datelor colectate de organizația nepartizană White House Transition Project.

Acum, în perspectiva alegerilor prezidențiale din acest an, Biden caută modalități suplimentare de a ajunge la alegători, după ce a evitat în mare parte conferințele de presă de la Casa Albă și interviurile de tip „on-the-record”. De asemenea, Biden a sărit peste tradiționalul interviu prezidențial de dinaintea Super Bowl.

Analiştii consideră că prezenţa sa la emisiune este cea mai recentă încercare de a se apropia de tineret şi de a risipi îngrijorarea privind vârsta sa înaintată, după ce un procuror special a menţionat într-un raport presupuse probleme de memorie şi acuitate mentală ale preşedintelui.

Biden are 81 de ani şi a susţinut că fostul preşedinte Donald Trump, cu care se va confrunta probabil în alegerile prezidenţiale din noiembrie, nu este mult mai tânăr, având 77 de ani şi unele scăpări în discursuri.

„Trebuie să vă uitaţi şi la celălalt tip. E aproape la fel de bătrân ca mine, dar nu-şi poate aminti nici măcar cum o cheamă pe nevastă-sa”, a spus Biden, referindu-se la o greşeală a lui Trump. La o conferinţă a conservatorilor, acesta s-a referit la soţia sa, Melania, spunându-i Mercedes. Fosta funcţionară a Casei Albe în domeniu comunicării Mercedes Schlapp era una din organizatoarele evenimentului anual respectiv, Conservative Political Action Conference (CPAC, conferinţa de acţiune politică conservatoare), explică Reuters.

Biden a încercat să răspundă la problema vârstei şi prin comparaţia între politicile sale şi cele ale lui Trump în privinţa avorturilor. Democraţii sprijină dreptul femeilor la avort; Trump şi-a făcut un titlu de glorie din numirea la Curtea Supremă a trei judecători care au contribuit la eliminarea din jurisprudenţa aplicabilă a celebrei sentinţe din cazul Roe versus Wade, o garanţie juridică a dreptului la avort în Statele Unite.

„Cam atât de învechite sunt ideile astea. Adică, uite, ăsta e un tip care vrea să ne tragă înapoi. (...) Vrea să ne tragă înapoi într-o serie întreagă de probleme”, a spus Biden despre Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite