Joe Biden cere Congresului SUA peste 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și frontiera cu Mexic

0
Publicat:

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a cerut Congresului alocarea unui buget de 105 miliarde de dolari, asistență destinată Ucrainei și Israelului, precum și pentru consolidarea securității la frontiera cu Mexicul. Anunțul a fost făcut vineri, de Casa Albă, conform AFP. 

Joe Biden cere Congresului un buget de 105 miliarde de dolari FOTO Profimedia
Joe Biden cere Congresului un buget de 105 miliarde de dolari FOTO Profimedia

Alocarea acestor fonduri este menită să sprijine aliații SUA și să abordeze preocupările legate de securitate și ajutor umanitar.

Cum ar urma să fie împărțiți banii

Din suma totală de 105 miliarde de dolari, aproximativ 61,4 miliarde de dolari sunt destinați Ucrainei, cu o parte semnificativă (30 de miliarde de dolari) alocată pentru achiziționarea de echipamente și armament.

Israelul ar urma să primească 14,3 miliarde de dolari, dintre care 10,6 miliarde de dolari sunt alocați pentru sprijinirea capacității sale militare.

În ceea ce privește ajutorul umanitar, aproximativ 9 miliarde de dolari ar fi destinați pentru a face față crizelor umanitare, inclusiv cea din Gaza.

În plus, 12 miliarde de dolari sunt prevăzuți pentru consolidarea securității la frontiera de sud a Statelor Unite și combaterea traficului de fentanil.

Dificultatea obținerii fondurilor

Potrivit agenției de știri AFP, obținerea aprobărilor și susținerea pentru acest buget propus ar putea deveni dificilă pentru președintele Biden din cauza divergențelor politice din Congres.

Partidele politice sunt încă angajate într-un conflict intern, legat de desemnarea unui nou lider al Camerei Reprezentanților, ceea ce a blocat procesul legislativ necesar pentru aprobarea cheltuielilor bugetare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite