Joe Biden a semnat instrumentul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden a semnat, marţi, instrumentul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei.

Joe Biden a postat şi un mesaj pe Twitter în care a spus că cele două ţări vor face NATO să fie şi mai puternic. 

De asemenea, secretarul de stat al SUA Antony Blinken  a transmis că ”abia aşteptăm să le aducem rapid în cea mai puternică Alianţă defensivă din istorie”.

SUA a devenit al 23-lea stat din cele 30 de state componente ale NATO care a ratificat aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică (NATO), relatează news.ro. 

Antony Blinken a relatat într-un comunicat că acesta este un moment istoric care subliniază angajamentul SUA faţă de securitatea transatlantică.

“Este un moment care subliniază angajamentul SUA faţă de securitatea transatlantică. Suntem mulţumiţi de progresul rapid către aderarea Finlandei şi Suediei la NATO. Există o susţinere puternică a cererilor Finlandei şi Suediei de aderare şi abia aşteptăm să le aducem rapid în cea mai puternică Alianţă defensivă din istorie”, a precizat Blinken.

La finalul lunii iunie NATO şi-a oficializat invitaţia adresată Finlandei şi Suediei pentru aderarea la alianţa NATO. Decizia trebuie să ajungă la parlamentele şi legislativele celor 30 de state membre pentru a obţine ratificarea finală.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite