Imaginile atacului armat de la şcoala din Texas surprind momentul când poliţiştii din Uvalde încearcă să negocieze cu atacatorul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA- EFE (Arhivă)
Foto: EPA- EFE (Arhivă)

Imaginile recent apărute surprind momentul când ofiţerii de poliţie încearcă să negocieze cu atacatorul, după ce au auzit focuri de armă şi au aflat că elevii se află în clasă. Atacul a avut loc pe 24 mai, când un tânăr în vârstă de 18 ani a ucis 19 elevi şi doi profesori, relatează Insider.

CNN a intrat în posesia unor imagini  oferite de ofiţerii Daniel Coronado şi Justin Mendoza, care au fost prezenţi la faţa locului în timpul împuşcăturii de la şcoala din Uvalde. 

În cea mai mare parte a clipului video, ofiţerii pot fi văzuţi în aşteptarea indicaţiilor. „Ce facem aici?" se aude un ofiţer spunând. 

Urgenţa iniţială în rândul forţelor de ordine dispare, după ce ofiţerii de comandă raportează că bărbatul înarmat este baricadat singur. La douăzeci şi cinci de minute după sosire, poliţia poate fi văzută ajutând elevii şi profesorii să evadeze din sala de clasă din apropiere, spargând geamurile, conform Insider.

Filmarea îi prezintă, apoi, pe ofiţeri aşteptând pe hol în timp ce liderul poliţiei din districtul şcolar Uvalde, Pete Arredondo, îl roagă pe bărbatul înarmat să se predea, spunând că „ar putea fi paşnic”. Însă, băiatul nu răspunde. 

De asemenea, o angajată a serviciului de urgenţă 911 poate fi auzită informând poliţia că încă există victime în sala de clasă. În ciuda faptului că au fost anunţaţi, şase minute trec fără niciun răspuns, a relatat CNN. 

După ce ofiţerii de la faţa locului obţin cheia corectă pentru a pătrunde în sălile de clasă, forţele de ordine sosesc, însă nimeni nu le cere să intre. 

În înregistrarea video pot fi auzite focurile de armă, iar Arredondo este surprins când încearcă din nou să negocieze cu atacatorul. 

„Domnule, dacă mă auziţi, vă rog să lăsaţi arma jos”, se aude spunând Arredondo. „Nu vrem ca altcineva să fie rănit”. 

Ofiţerii înarmaţi pătrund în clasă la 30 de minute după ce au aflat că elevii sunt încă înăuntru şi îl ucid pe atacator. 

Răspunsul poliţiei la focurile de armă care s-au tras în şcoală a stârnit furia oficialilor de stat, membrilor comunităţii şi a familiilor victimelor. 

Videoclipul lansat, marţi, îi surprind pe ofiţerii de poliţie aşteptând pe hol timp de 77 de minute înainte de a-l doborî în cele din urmă pe atacator. Un ofiţer îşi verifică telefonul pe hol, în timp ce altul foloseşte dezinfectantul. 

Un raport intermediar al împuşcăturilor publicat, duminică, de comitetul de investigaţie al Casei Texas, a evidenţiat că agenţii prezenţi la faţa locului au fost responsabili pentru răspunsul dezorganizat şi pentru faptul că „niciun respondent nu a preluat iniţiativa de a stabili un post de comandă pentru incidente." 

„În ciuda prezenţei imediate a liderilor locali de aplicare a legii, a trecut o perioadă inacceptabil de lungă înainte ca ofiţerii să pătrundă în sala de clasă, să neutralizeze atacatorul şi să înceapă eforturile de salvare”, se arată în raport. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite