Imagini șocante. Bărbat de culoare cu picioare amputate, împușcat mortal de polițiști VIDEO

0
Publicat:

Imaginile au fost surprinse în Los Angeles, unde polițiștii au împușcat mortal un bărbat de culoare, ce avea ambele picioare amputate de la genunchi. În imagini, bărbatul flutura un cuțit de măcelar în mână, după un anunț care spunea că o persoană a fost înjunghiată de un bărbat în scaun cu rotile.

Imaginile au produs revoltă, iar poliția din Los Angeles a cerut calm și a anunțat că cei doi agenți au fost revocați temporar din serviciu după incident, scrie The Telegraph. Poliția a declarat că s-a primit o sesizare conform căreia o persoană ar fi fost înjunghiată de un bărbat într-un scaun cu rotile. Când ofițerii au ajuns la fața locului, l-au găsit pe Anthony Lowe Jr. cu un cuțit de măcelar în mână.

Bărbatul de 36 de ani, care se afla pe asfalt, a renunțat să se mai urce în scaunul cu rotile și a încercat să fugă de polițiști folosindu-se de cioturi și ajutându-se de mâini. Însă efortul lui a fost în zadar.

Bărbatul a fost împușcat mortal  FOTO captură video
Bărbatul a fost împușcat mortal FOTO captură video

Încătușat după ce a fost împușcat

Polițiștii l-au împușcat pe bărbatul de culoare, arătând că acesta ar fi încercat să arunce cuțitul spre ei. Anthony Lowe Jr. era tatăl a doi copii. El a murit la fața locului, după ce polițiștii îi puseseră inclusiv cătușele.

Poliția din Huntington Park a spus că Lowe, despre care familia spune că suferea de probleme de sănătate mintală, a ignorat comenzile verbale ale ofițerilor și „a amenințat că aruncă cuțitul în ofițeri”.

Suspectul a încercat să arunce din nou cuțitul în ofițeri, moment în care a avut loc o împușcătură”, potrivit unui comunicat al Oficiului Șerifului Județean LA. Acesta  a și confirmat că asupra bărbatului fără picioare s-a tras „de aproximativ 10 ori”.

În câteva secunde de la sosirea unui al treilea ofițer, au tras mai multe focuri, lovindu-l pe Lowe în partea de sus a trunchiului. Odată ce a fost pe pământ, întins pe burtă, l-au pus în cătușe. A murit la fața locului.

Ofițerii care au tras, „în concediu”

A încercat să fugă și de fiecare dată când s-a întors a făcut mișcarea de parcă ar fi aruncat cu cuțitul în el”, a spus Lt Reynaga.

Ofițerii care au tras în bărbat sunt în concediu „de câteva zile” și vor fi supuși unei evaluări psihiatrice. Imaginile video surprinse de un trecător au fost postate pe rețelele sociale și au creat revoltă.

Rudele și prietenii bărbatului ucis au ieșit în stradă ca să ceară dreptate. „Este trist, foarte trist cum poliția scapă în timp ce ucide poporul nostru afro-american”, a spus Ellakenyada Gorum, vărul lui Lowe. „Era într-un scaun cu rotile. Ce mai putea face?” Dorothy Lowe, bunica lui Anthony Lowe Jr a spus că se teme că Los Angeles ”va erupe” în semn de protest după apariția acestor imagini.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri